2017-05-22 09:05:03
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ
Συγκεκριμένη δέσμευση της Ευρωζώνης ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ασκώντας έμμεση κριτική στον Υπουργό Οικονομικών της χώρας του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σήμερα, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από τη Βουλή των Ελλήνων, συνεδριάζουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, για να αποφασίσουν την αποδέσμευση της δόσης 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Κατ’αρχήν συμφωνία για τον προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έχει γίνει μεταξύ των δανειστών, η συγκεκριμενοποίηση τους όμως είναι που προκαλεί προστριβές και αναβάλει την επίτευξη συμφωνίας, με βασικό διαφωνούντα τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών. «Στην Ελλάδα έχει γίνει η υπόσχεση ξανά και ξανά για ελάφρυνση του χρέους, αν πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. «Τώρα πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», τόνισε, προσθέτοντας, «Αυτό δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της γερμανικής αντίστασης».

Ο Γκάμπριελ, που μετέχει με τους Σοσιαλδημοκράτες στην ομοσπονδιακή συγκυβέρνηση της Γερμανίας, βρίσκεται σε προεκλογικό ρυθμό ενόψει των επερχόμενων εκλογών στη χώρα. «Η πολιτική πολιορκία πρέπει να αρθεί», δήλωσε εκτοξεύοντας νέα πυρά στην κυβερνητική πλευρά της Μέρκελ.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ