2017-05-24 23:40:19
Φωτογραφία για Μήνυμα από τη Σουηδία για επανένωση των Γλυπτών
Το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι μόνον ελληνικό, είναι παγκόσμιο και υποστηρίζεται απ' όλους όσοι σέβονται τις πολιτιστικές αξίες.

Το παραπάνω συμπέρασμα ενισχύθηκε, για ακόμη μία φορά, από την εκδήλωση που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Στοκχόλμη από τη Σουηδική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών στην πατρίδα τους. Η επιτροπή αυτή ιδρύθηκε από τον λάτρη της Ελλάδας, λόγιο και συγγραφέα Stune Linner.

Ο Ελληνας πρέσβης, Δημήτριος Τουλούπας, υπογράμμισε τον ρόλο-κλειδί της Σουηδικής Ακαδημίας που αναδεικνύει τη σημασία του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα, ένα θέμα που, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αγγίζει θεμελιώδεις πολιτιστικές αξίες, κοινές για τη Σουηδία και την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εξάπλωση της γνώσης για την αρχαία Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους σχετικές με τη ζωοφόρο του Παρθενώνα, ενώ ακολούθησε συζήτηση, κεντρικός άξονας της οποίας ήταν η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων, προκειμένου τα Γλυπτά να μπορέσουν, επιτέλους, να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν, στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κristen Kumlin, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει την υπόθεση αυτή με όλες της τις δυνάμεις, ενώ ο ομογενής βουλευτής Σωτήρης Δελής τόνισε πως πρόκειται για ηθικό και όχι νομικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να λυθεί.
ΕΘΝΟΣ thesecretrealtruth
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ