2017-05-25 18:19:07
Φωτογραφία για Ο Τραμπ στο ΝΑΤΟ έτοιμος για σκληρές συνομιλίες
Για σκληρές συνομιλίες είναι έτοιμος ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που έφτασε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον το βασικό μήνυμα του αμερικανού πρόεδρου στους συμμάχους του θα είναι ότι θα πρέπει «να μοιραστούν το βάρος».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να γίνει «πραγματικά σκληρός» απέναντι στους συμμάχους της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας να τηρήσουν τον στόχο που έχει τεθεί επί των αμυντικών δαπανών τους, δηλαδή να διαθέτουν το 2% του ΑΕΠ τους σε αυτόν τον τομέα.

Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την πρώτη του συνάντηση με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν.

Τον Τραμπ, που έφτασε χθες Τετάρτη το βράδυ στις Βρυξέλλες, υποδέχθηκε σήμερα ο Τουσκ σε ένα κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο έχουν υψωθεί αμερικανικές σημαίες δίπλα σε αυτή της ΕΕ και τις σημαίες των 28 χωρών μελών της Ένωσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ