2017-05-26 13:54:22
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ: Κατασχέσεις ακόμη και για χρέη 500 ευρώ!
Οι μικρο-οφειλέτες στο στόχαστρο.

Μειώνεται συνεχώς το όριο κατασχέσεων για ακίνητα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, αφορώντας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που χρωστάει έως και 500 ευρώ στην εφορία.

Το κυνήγι των..."μεγαλοκαρχαρίων" περιορίζεται στα ποσά των 500 και 1000 ευρώ, με τις πρώτες κατασχέσεις να είναι γεγονός και μάλιστα για ευτελή ποσά.

Είναι ενδεικτικό πως πλειστηριασμούς κατοικιών, όταν το ποσό της κατάσχεσης ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Ουσιαστικά πρόκειται για μείωση κατά 100.000 ευρώ, του ισχύοντος πλαφόν για τους πλειστηριασμούς.

Έτσι από σήμερα, όπως αναφέρει το «Εθνος», μπορούν να χορηγούνται από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους άδειες για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών και για κατοικίες, ακόμη και όταν επισπεύδονται από τις τράπεζες, το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς (ΕΦΚΑ) ή τους ΟΤΑ, υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική απαίτηση είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ.

Ωστόσο η παράνοια του ελληνικού κράτους δεν σταματά, αφού θέλουν τα 2,4 εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογούμενων (από τους συνολικά 3,9εκ. οφειλέτες) να πληρώσουν άμεσα, ειδάλλως τα κατασχετήρια θα πάρουν τον δρόμο τους τις αμέσως επόμενες μέρες.

The Greek...Μπάχαλο!
el.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ