2017-05-28 13:06:39
Φωτογραφία για ΜΠΛΟΚΟ! ΗΧΗΡΗ… ΣΦΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!
Η ΜΙΑ… ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΛΕΜΕΝΟ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ»

ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Ο «ΦΙΛΟΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ, ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Μπλόκο επέβαλαν 23 κράτη μέλη της ΕΕ σε παράτυπη προσπάθεια της Κομισιόν για επέκταση ευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών στην Τουρκία. Η Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου υπέδειξε, ότι η Κομισιόν υπερέβη τις θεσμοθετημένες εξουσίες της. Η Λευκωσία προέβη σε εντονότατες παραστάσεις για τις μεθοδεύσεις της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ», η Λευκωσία προέβη σε εντονότατες παραστάσεις για τις μεθοδεύσεις της Κομισιόν. Υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, τα εμπάργκο που επιβάλλει η Άγκυρα έναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, στο κεφάλαιο των μεταφορών, ενώ παράλληλα ήγειρε και το ζήτημα παράκαμψης αρμοδιοτήτων των κρατών-μελών εκ μέρους της Επιτροπής.

Επί του προκειμένου, ζητήθηκε και γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου, η οποία έκρινε ως παράτυπη την προσπάθεια της ομάδας Γιούνκερ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Κομισιόν υπερέβη τις θεσμοθετημένες εξουσίες της.


Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου διαπίστωσε ότι η απόφαση για επέκταση των διευρωπαϊκών δικτύων δεν μπορεί να ληφθεί στο πλαίσιο μιας «κατ’ εξουσιοδότηση πράξης», όπως επιδίωξε η Κομισιόν, καθώς πρόκειται για ουσιώδεις πτυχές άσκησης πολιτικής και συνεπώς απαιτείται η λήψη απόφασης εκ μέρους των κρατών-μελών.
hellasforce.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ