2017-05-30 08:49:17
Φωτογραφία για Εκδόθηκε η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές (ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στα Αστυνομικά Τμήματα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο. Αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι οι θέσεις: 250 για τη Σχολή Αστυφυλάκων, 40 για τη Σχολή Αξιωματικών

Στους 290 ορίστηκαν οι εισακτέοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες (29-05-2017).

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Σμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 15-06-2017. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες/ούσες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

• Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017, δηλαδή όσοι/ες γεννήθηκαν από 01-01-1992 και μεταγενέστερα.


• Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄-17), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

• Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου

• Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους

• Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

• Να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος κ.λπ.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι πριν από την επιλογή τους από το υπουργείο Παιδείας θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ψυχοτεχνική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις διαρκούν συνολικά τρεις (3) ημέρες και διεξάγονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι υποψήφιοι/ες, προκειμένου να παρουσιασθούν στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για εξέταση, θα πρέπει να παραλάβουν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας ή τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα, σε συντρέχουσα περίπτωση, όπως κατωτέρω ορίζεται, το δελτίο υγειονομικής εξέτασης. Ολες οι οφειλόμενες υγειονομικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν μετά την παραλαβή του δελτίου υγειονομικής εξέτασης και πριν την παρουσίαση των υποψηφίων στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες επιθυμούν να προσκομίσουν βεβαίωση από τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή Στρατιωτικές Σχολές, ότι κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ στις προκαταρκτικές εξετάσεις με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν υποχρεούνται να παραλάβουν δελτίο και να υποβληθούν σε υγειονομική εξέταση, αλλά να δηλώσουν τη βούλησή τους με υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν επίσης ότι θα υποβάλουν τη βεβαίωση ικανότητας το αργότερο τη μεθεπόμενη από την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών τους εξετάσεων, στη Διεύθυνση Αστυνομίας που υπάγεται το Αστυνομικό Σμήμα, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό (όχι στο Αστυνομικό Σμήμα).

Οι υποψήφιοι/ες που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των Στρατιωτικών Σχολών και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις οποίες επίσης έχουν δηλώσει προτίμηση και κρίθηκαν Ικανοί/ες, εξαιρουμένων των ιδιαίτερων απαιτήσεων, δεν προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών, προσκομίζουν όμως στη Διεύθυνση Αστυνομίας στην οποία υπάγεται το Αστυνομικό Σμήμα που υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, μέσα στο χρόνο διενέργειας αυτών, σχετική βεβαίωση από την Πυροσβεστική Ακαδημία ή αρμόδια Στρατιωτική Σχολή, η οποία παραλαμβάνεται με αποδεικτικό. Στην ανωτέρω βεβαίωση πρέπει ν’ αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, το ανάστημα και οι αριθμοί τηλεφώνου (κινητό και σταθερό) του/ης υποψήφιου/ας.

Σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο, η εν λόγω βεβαίωση προσκομίζεται στην αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας, κατά τα οριζόμενα στην παρούσα το αργότερο τη μεθεπόμενη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στην Πυροσβεστική Ακαδημία ή στη Στρατιωτική Σχολή. Όσοι/ες προσκομίζουν βεβαίωση ότι κρίθηκαν ικανοί/ες για τις ανωτέρω Στρατιωτικές Σχολές ή τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, θεωρούνται αυτοδικαίως Ικανοί/ες και για τις Αστυνομικές Σχολές. Η βεβαίωση ικανότητας μπορεί να προσκομίζεται και από άλλο πρόσωπο εκτός του/ης υποψηφίου/ας.

Αθλητική Δοκιμασία

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης οι υποψήφιοι/ες (άνδρες – γυναίκες) υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα:

1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).

2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).

3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Αναλυτικά όλη η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αριθμός εισακτέων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων (ΦΕΚ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ