2017-05-30 19:04:54
Φωτογραφία για Ενιαία Σχολή Υπαξιωματικών
ΘΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ.

«Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας» (ΣΜΥΑ) είναι και επισήμως το όνο­μα της νέας, ενιαίας σχολής υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Οργανισμός Λειτουργίας της οποίας, που αποτελεί και το «αλφαβητάρι» της λειτουργίας της, δημοσιεύτηκε πλέον στην Εφη­μερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Νο.70/19-5-2017) και αποτελεί νόμο του κράτους.

Πρόκειται για παραγωγική σχο­λή υπαξιωματικών της ΠΑ, που ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως, διοικητικώς υπάγεται στη Διοίκη­ση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ) και εδρεύει στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι, ενώ η διάρκεια φοιτήσεως είναι τριετής. Οι απόφοιτοι της ΣΜΥΑ, άνδρες και γυναίκες, ονομάζονται μόνιμοι σμηνίες και λαμ­βάνουν αντιστοίχου κατευθύνσεως ειδικότητα.

Οι μαθητές της σχολής λαμβά­νουν ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ αυτοί της ειδικότητος των ραδιοναυτίλων λαμβά­νουν και πτητική εκπαίδευση
. Επί­σης, στον Οργανισμό Λειτουργίας της σχολής καθορίζεται όπως την 27η Ιουλίου κάθε έτους θα εορτάζεται η «Ημέρα της Σχολής», καθώς την ημέρα αυτή το 2016 αποφασίστηκε η δημιουργία της νέας ενιαί­ας σχολής υπαξιωματικών της ΠΑ. Πρώτος διοικητής της ΣΜΥΑ θα είναι ο μέχρι τώρα διοικητής της ΣΤΥΑ, Ταξίαρχος (I) Γεώργιος Φασούλας.

Του Λ.Σ ΜΠΛΑΒΕΡΗ[email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-27/05/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Εκδόθηκε ο Οργανισμός Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) [ΦΕΚ]
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ