2017-06-02 11:16:26
Φωτογραφία για Ψωμί σε αναμονή! Όταν στο Μενίδι φούρνος προσφέρει ψωμί, καφέ, τυρόπιτα ή τοστ και σάντουιτς σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη...
"Καφές σε αναμονή" ή αλλιώς ο καφές της αλληλεγγύης. Ένας φούρνος στο Μενίδι ξεκίνησε να στηρίζει την ιδέα που άρχισε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή της Νάπολης.

Αυτή η πρωτοβουλία άρχισε στα εργατικά καφέ της Νάπολης, στη Νότια Ιταλία, πριν από περίπου εκατό χρόνια και έγινε γνωστή με το όνομα «caffé sospeso». Μεταπολεμικά,  η παράδοση του «καφέ σε αναμονή» αποδυναμώθηκε, για να ξαναεμφανιστεί στη Νάπολη πριν από δέκα χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι εκατοντάδες οι επιχειρήσεις σε 17 χώρες και 112 πόλεις, που συμμετέχουν στο δίκτυο των καφέδων σε αναμονή.

Ο φούρνος "Constantin" (δείτε τη σελίδα τους στο facebook ΕΔΩ) αγκάλιασε αυτή τη πρωτοβουλία και ξεκίνησε να υλοποιεί αυτή τη πρωτοβουλία σε όλα του τα είδη.

Ήδη, οι εκατοντάδες πελάτες του καταστήματος ξεκίνησαν να παραγγέλνουν διπλά τα προϊόντα τους, προσφέροντας με ανωνυμία και ταπεινότητα, ένα γεύμα, έναν καφέ ή ψωμάκι "Αγάπης και αλλυλεγύης" όπως χαρακτηριστικά είπε η ιδιοκτήτρια του φούρνου.

Το κατάστημα βρίσκεται στο Μενίδι, επί της οδού Φιλαδελφείας 79 (δίπλα από το Δημαρχείο Μενιδίου) και λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ