2017-06-02 11:56:06
Φωτογραφία για ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ «ΠΟΝΤΑΡΕΙ» ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟ QE
Τις διαρροές Ευρωπαίων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς συμμετοχή σε δανειακές συμβάσεις αλλά και τις εκτιμήσεις ότι στο επόμενο Eurogroup δεν θα υπάρξει κάποια βελτιωμένη πρόταση σε ό,τι αφορά τα μέτρα για το χρέος σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Τέτοιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής».

Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε χθες, επικαλούμενο αξιωματούχους που εμπλέκονται άμεσα στις διαπραγματεύσεις, ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει σημαντικά βελτιωμένο πακέτο λύσης στο προσεχές Eurogroup, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανοίξει η πόρτα του QE για τα ελληνικά ομόλογα. Την ίδια εκτίμηση διαπιστώνει, εξάλλου, σε ανάλυσή του και το Eurasia Group. 


Η γαλλική πρόταση, στην οποία αναφέρεται η Handelsblatt, εξάλλου, προβλέπει να συνδέονται οι παρεμβάσεις ελάφρυνσης του χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας. Αν η ανάπτυξη είναι υψηλή, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αντίθετα, αν υπάρχει υστέρηση σε σχέση με τις προβλέψεις, όπως εκτιμά το ΔΝΤ) θα γίνονται παρεμβάσεις ελάφρυνσής του. Το σκεπτικό εδώ είναι ότι εφόσον η Ευρώπη έχει δίκιο στις προβλέψεις της για το ελληνικό ΑΕΠ, δεν θα χρειαστεί να κάνει παρεμβάσεις ελάφρυνσης του χρέους.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ