2017-06-08 19:07:40
Φωτογραφία για Δόθηκε λύση από το ΥΕΘΑ για τα αντισταθμιστικά των Patriot
ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία περιλαμ­βάνει μια σειρά από νέα αντι­σταθμιστικά οφέλη για τη σύμβα­ση του αντιπυραυλικού συστήμα­τος Patriot, προσήλθε χθες στην κλειστή συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ζητώντας από τους βου­λευτές που μετέχουν στην Επιτρο­πή να στηρίξουν την πρωτοβουλία με ευρύτατη πλειοψηφία.

Μετά από διαπραγμάτευση, που διήρκεσε περίπου ενάμιση χρόνο, το ΥΕΘΑ προχώρησε σε έναν επωφελή για το Ελληνικό Δημόσιο εξωδικαστικό συμβιβα­σμό, με τον οποίο επιλύεται η υπό­θεση των αντισταθμιστικών ωφε­λημάτων που συνόδευαν τη σύμ­βαση των «Patriot» το 1999 αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ - όπως για παράδειγμα έξι φουσκωτά σκάφη για τις Ειδικές Δυνάμεις.

Η εταιρία μετά την καταγγε­λία της σύμβασης από το Ελληνι­κό Δημόσιο είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ξεκινώντας μια πο­λύμηνη διαδικασία διαιτησίας, με τον κ. Καμμένο να ανακοινώνει χθες -σύμφωνα με πληροφορίες- στους βουλευτές της αρμόδιας επι­τροπής ότι είναι έτοιμος να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα επι­λύει το ζήτημα και θα αποδίδονται 83.000.000 ευρώ ως αντισταθμιστικά οφέλη.


Πάντως ο Πάνος Καμμένος ξε­καθάρισε ότι οι ποινικές και αστι­κές ευθύνες όσων εμπλέκονται στην υπόθεση παραμένουν.

Του Δ. Αλειφερόπουλου

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/06/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ