2017-06-12 08:59:55
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΛΕΜΕΡ ΕΝ ΟΨΕΙ EUROGROUP
Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, η οποία θεωρείται σημαντική και καταδεικνύει την επιθυμία της Γαλλίας να σηματοδοτήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο κ. Λεμέρ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. «Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη» δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα και μάλιστα θα το πράξει πολύ σύντομα
. Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο παρασκηνιακός πυρετός διαπραγματεύσεων εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης, στο οποίο η Αθήνα προσδοκά κατάληξη σε μια συμφωνία για το χρέος, καλύτερη από εκείνη που πρότεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 22 Μαΐου. Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ελληνικό ζήτημα να κλείσει την Πέμπτη και να μη χρειαστεί η παραπομπή στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Όσοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της επίτευξης συμφωνίας στις 15 Ιουνίου, επικαλούνται την πίεση του χρόνου. Ενδεχόμενη παράταση της αγωνίας μέχρι τη Σύνοδο της 22ας Ιουνίου, θα σήμαινε στην πράξη ότι η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα θα γινόταν μερικά 24ωρα, ενδεχομένως και ώρες, πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και αυτό διότι ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληγαν σε μια απόφαση, θα χρειαζόταν μια ακόμη, έκτακτη αυτή τη φορά, συνεδρίαση του Eurogroup για να γίνει πιο «συγκεκριμένη» η απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αλλά και φυσικά να δρομολογηθούν οι διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για την εκταμίευση της δόσης, κάτι που ούτως ή άλλως προϋποθέτει 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ