2017-06-20 17:09:04
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Πληρώνει τον Αύγουστο για… Ιανουάριο! Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών
Τρίτη 20 Ιούνιος 2017

Τον Αύγουστο αναμένεται να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς για Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όλα αυτά βέβαια εφόσον γίνουν οι εκκαθαρίσεις. Όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), οι γιατροί ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών.

Σύμφωνα με τα όσα τους επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, στόχος είναι έως τον Αύγουστο 2017 να έχουν πληρωθεί οι 3 πρώτοι μήνες του τρέχοντος έτους και εν συνεχεία τον Σεπτέμβριο να εξοφληθεί και ο Απρίλιος.

Εάν ο ΕΟΠΥΥ ενισχυθεί με προσωπικό, με οποιονδήποτε τρόπο και από οπουδήποτε, τότε θα μπορέσουν να επιταχυνθούν οι εκκαθαρίσεις και πληρωμές των δαπανών αυτών, όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καθόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα.

Σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, έγινε γνωστό ότι θα πληρωθούν οι οφειλές του ΟΠΑΔ (και το υπόλοιπο 10% προ του 2012) και καταβάλλεται προσπάθεια και για κάποια μικρά επιμέρους ταμεία.

Ωστόσο, με το ΤΑΠΟΤΕ υπάρχει εμπλοκή, λόγω προβλημάτων στην εκκαθάριση, και έχει ζητηθεί η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με το ΕΟΠΥΥ, την εκκαθάριση των ταμείων πλην ΟΠΑΔ, Οίκου Ναύτου και ΤΑΠΟΤΕ έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ. Έχει ζητηθεί νομοθετική ρύθμιση για παράταση του προγράμματος πληρωμής των ληξιπρόθεσμων που λήγει 30/6/2017 με παράλληλη μη παραγραφή τους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ