2017-06-21 09:15:10
Φωτογραφία για Ο λόγος που κόπηκε υποψήφιος από τις εξετάσεις των ΟΒΑ
Δύο ημέρες ήταν ικανές να στερήσουν το δικαίωμα σε ένα νεαρό να υπηρετήσει την πατρίδα μέσα από το θεσμό των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). 

Παρόλο που δεν συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων, με αρκετές θέσεις κενές και χωρίς καμία ευελιξία από πλευράς των αρμοδίων, υπήρξαν απορρίψεις αιτήσεων υποψηφίων.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα αναγνώστη του kranosgr, ο οποίος όπως μας ανέφερε, ενώ είχε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζει ο νόμος, είχε την ατυχία να χάσει τη θέση για... δύο ημέρες. Συγκεκριμένα, ενώ προβλεπόταν ότι, δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι υπηρέτησαν στις ΕΔ τη θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια, ο συγκεκριμένος κόπηκε διότι το χρονικό διάστημα που πέρασε από την ημέρα που απολύθηκε, ήταν τρία χρόνια και δύο ημέρες.

''Θέλω να στείλω επιστολή στον κο Καμμένο ή να επισκεφθώ και το  γραφείο του για να εκθέσω το πρόβλημα μου, αν όχι στον ίδιο στους συνεργάτες του'' μας ανέφερε χαρακτηριστικά. ''Σίγουρα οι κανονισμοί πρέπει να ισχύουν, όμως αφού ο αριθμός των υποψηφίων δεν ήταν μεγάλος και προκειμένου ο θεσμός να επιτύχει, γιατί δεν συμπληρώθηκαν οι κενές θέσεις από άτομα που είχαν τα δικαιολογητικά, ήθελαν να μπουν στις ΕΔ αλλά είχαν μικροπροβλήματα διαδικαστικά όπως το δικό μου;''


Ο Πάνος Καμμένος και οι συνεργάτες του έχουν αποδείξει ότι τέτοια θέματα δεν τα αφήνουν να πέσουν κάτω. Ας ελπίσουμε ότι θα δεχθούν να ακούσουν τα επιχειρήματα του νεαρού και ας εξετάσουν με τα επιτελεία το ενδεχόμενο συμπληρωματικής προκήρυξης για την κάλυψη των κενών θέσεων. 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ