2017-06-21 09:19:45
Φωτογραφία για Κρήτη: Στο εδώλιο για την “οικογενειακή επιχείρηση” με την κοκαΐνη
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης μεταφέρεται η υπόθεση της κατοχής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαίνης από έναν 45χρονο Ηρακλειώτη, που είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και η 37χρονη σύζυγος του, ο 15χρονος γιος τους, αλλά και ο πατέρας του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει σήμερα ο 42χρονος “βαρόνος” της κοκαίνης μαζί με τη σύζυγο και τον πατέρα του.

Ο γιος του ζευγαριού είχε αθωωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ ο παππούς της οικογένειας είχε αφεθεί τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις αρχές του μήνα, αλλά λόγω κωλύματος του συνήγορου υπεράσπισης του 42χρονου, αναβλήθηκε για σήμερα.

Οι αρχές είχαν φτάσει τον περασμένο Σεπτέμβρη στη σύλληψη ολόκληρης της οικογένειας μετά από αστυνομική επιχείρηση, που είχε στηθεί σε χωριό της ενδοχώρας.


Μάλιστα οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, είχαν αναγκαστεί να σκάβουν για ώρες σε χωράφι, ιδιοκτησίας της 37χρονης, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως “καβάτζα” για να κρύβουν τα σκληρά ναρκωτικά.

Εκεί βρήκαν και τα 3,2 κιλά κοκαίνης, που οδήγησαν το ζευγάρι στη φυλακή.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο 45χρονος ταξίδευε αρκετά συχνά μέχρι την Ολλανδία για να προμηθευτεί ναρκωτικά υψηλής ποιότητας για “απαιτητικούς πελάτες” και στη συνέχεια τη συσκεύαζε και τη “μοσχοπουλούσε”.

Τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη της οικογένειας έκαναν πολυτελή ζωή, γεγονός που αποδεικνύει τα τεράστια κέρδη, από αποκόμιζαν από την “οικογενειακή επιχείρηση”.

Η 37χρονη από την πλευρά της ήταν εκείνη, που “έσπρωχνε” τις ποσότητες στο πλούσιο πελατολόγιο τους.

Την ίδια ώρα ο 15χρονος γιος του ζευγαριού αναλάμβανε το ρόλο του “προπομπού” κάθε φορά που πήγαιναν για να πουλήσουν την κοκαίνη.

Προπορευόταν με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, ελέγχοντας τη διαδρομή για τυχόν παρουσία της αστυνομίας και πίσω του ακολουθούσε είτε ο πατέρας του είτε η μητέρα του με το εμπόρευμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ