2017-06-24 21:43:11
Φωτογραφία για Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων για 1,6 εκατ. φορολογούμενους
Μεγάλος αριθμός κατασχέσεων έρχεται στο προσκήνιο για 1,6 εκατομμύριο φορολογούμενους, οι οποίοι παρουσιάζουν χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», επικαλούμενη το σχέδιο της φορολογικής διοίκησης, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί έως το τέλος του έτους με στόχο τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Όπως αναφέρεται επίσης, το 2016 ο συνολικός αριθμός των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που ελήφθησαν από τα τμήματα δικαστικής και νομικής υποστήριξης των εφοριών και ελεγκτικών κέντρων ανήλθαν σε 1.602.836 έναντι 746.707 το 2015.

Συν τοις άλλοις στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, μεγαλύτερη συχνότητα παρουσιάζουν οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ο οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 95,7%. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι από τις ελεγκτικές αρχές σε καθημερινή βάση διενεργούνται από 530 κατασχέσεις την ημέρα με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι λόγω της κρίσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις αφήνουν απλήρωτους φόρους 1 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Η συγκεκριμένη εικόνα έχει ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά στις διαγραφές επιχειρήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, στο πρώτο 5μηνο του έτους ανέρχονται σε 13.280. Ταυτόχρονα τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται με ρυθμό της τάξης του 1 δισ. ευρώ το μήνα, ενώ συνολικά οι μισοί φορολογούμενοι οφείλουν 95 δισ. ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ