2017-06-29 01:08:58
Φωτογραφία για Τον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Π.Φ.Υ.
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη

Virus

Στην καρδιά του καλοκαιριού αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός από το βήμα του συνεδρίου του Economist, το σχέδιο νόμο θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο. Η νέα δημόσια ΠΦΥ θα αποτελείται και από νέες αποκεντρωμένες δομές (τοπική μονάδα υγείας), με «πυρήνα» τον οικογενειακό γιατρό και τη διεπιστημονική ομάδα υγείας ( νοσηλευτής-επισκέπτης υγείας-κοινωνικός λειτουργός) που έχουν συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς και παρέχουν ολιστική φροντίδα με προτεραιότητα στην πρόληψη , στην αγωγή υγείας, στην κοινοτική παρέμβαση και στην κατ’ οίκον φροντίδα. “Η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ είναι η στρατηγική απάντηση στην κρίση του Συστήματος Υγείας , στην «παθητική ιδιωτικοποίηση» του και στο αίτημα της καθολικής , ισότιμης και αποτελεσματικής κάλυψης του πληθυσμού και της ορθολογικότερης κατανομής-αξιοποίησης των περιορισμένων ανθρώπινων και υλικών πόρων”, δήλωσε ο κ. Ξανθός.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η Αριστοτέλους είναι σε πορεία υλοποίησης αλλαγών στο σύστημα προμηθειών υγείας , στη στοχοθεσία και εποπτεία των Διοικήσεων των νοσοκομείων, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Συστήματος , στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους και στην ιατρική εκπαίδευση-μετεκπαίδευση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ