2017-07-01 11:43:06
Φωτογραφία για Ρόδος: Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που σκότωσε σκόπιμα σκυλί με το αυτοκίνητο του
Με ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε έναν σκύλο με το αυτοκίνητο του το 2015 στο Φαληράκι της Ρόδου. Η τότε πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές Πατούσες» Γεωργία Διμέλλη ενημερώθηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες για το έγκλημα και έτσι κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του οδηγού ο οποίος εντοπίστηκε από τον αριθμό κυκλοφορία του οχήματος, που είχαν κρατήσει εκείνοι οι οποίοι τον είδαν.

Η κα Διμέλλη παραβρέθηκε στη δίκη και εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε το όχημα τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε το ζώο. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του χωρίς αναστολή εντούτοις αυτό δεν έγινε αποδεκτό λόγω του πρότερου έντιμου βίου του.

Ο οδηγός καταδικάστηκε καθώς οι αυτόπτες μάρτυρες στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι είχε τη δυνατότητα να αποφύγει το ζώο, εντούτοις το σκότωσε σκόπιμα. Κατά της πρωτόδικης απόφασης ο δράστης άσκησε έφεση και αναμένεται πλέον η υπόθεση να εκδικαστεί από το Εφετείο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ