2017-07-01 11:59:20
Φωτογραφία για Με σταθερό ρυθμό τα έργα επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά
Με σταθερό βηματισμό προχωρούν τα έργα κατασκευής της επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αττικό Μετρό οι εργασίες κυλούν με καλούς ρυθμούς. Αναλυτικά

Στο φρέαρ Κομνηνού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής υποστήριξης δακτυλίων, εντός της σήραγγας ΤΒΜ.

• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής οπών αερισμού επιπέδου οδού καθώς και οι βαφές κλιμακοστασίων 5, 6. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή τοιχίων πρόσβασης 3, στο επίπεδο της οδού καθώς και η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων, στα επίπεδα -1. -2 και -3.

• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο Φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παράκαμψης του δικτύου ύδρευσης, της ΕΥΔΑΠ καθώς και οι εργασίες αρχαιολογικών διερευνητικών τομών.

• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων και τοίχων, στους τεχνικούς χώρους του σταθμού.


Στη βόρεια είσοδο του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση κυλιόμενων κλιμάκων, στην πρόσβαση 3 του σταθμού.

Στο Φρέαρ Τζαβέλλα, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων για κυκλοφοριακή παράκαμψη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εργοταξιακής κατάληψης και περίφραξης καθώς και οι εργασίες παράκαμψης δικτύων ΟΤΕ.

• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αντλιοστασίου του σταθμού.

Στην έξοδο Γυθείου, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή για την κατασκευή κεφαλόδεσμου.

Στο νότιο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συναρμολόγησης οικοδομικού γερανού και σε εξέλιξη βρίσκεται η διάτρηση γεωτρήσεων τοποθέτησης οργάνων Γ.Δ.Π.

• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες jet Grouting, στο βόρειο και νότιο μέτωπο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή διαφραγματικών τοίχων κάτω από την πεζογέφυρα (δυτική πλευρά) και η κατασκευή πασσάλων πρόσβασης 1.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 45/45μ.μ και Β΄ φάσης 28/45μ.μ

Στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 45/45μ.μ και Β΄ φάσης 35,5/45μ.μ.

Στο φρέαρ αερισμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης έως -8,00 (6ο επίπεδο).

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών θόλου και οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης τοιχίων και θόλου.

Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 72,20 %.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ