2017-07-03 15:24:59
Φωτογραφία για Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων στελεχών του ΣΞ στο Σαραντάπορο Ελασσόνας
Χωρίς την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου η οποία ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή, πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, τα αποκαλυπτήρια μνημείου, στο σημείο όπου στις 19 Απριλίου 2017, έπεσε το μοιραίο ελικόπτερο του ΣΞ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί.

Το μνημείο που κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού με ευθύνη της 1ης Στρατιάς αναγράφει τα ονόματα των τεσσάρων στελεχών στους οποίους κατά τη σημερινή τελετή απονεμήθηκε μετά θάνατον, ο βαθμός του Αντιστρατήγου ε.α.

Πρόκειται για τους Αντιστρατήγους ε.α Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμο, Δημοσθένη Γούλα και Κωνσταντίνο Χατζή.

Το παρόν στην τελετή έδωσε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων/νος  Αγοραστός, Θρησκευτικές και τοπικές πολιτικές αρχές καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Παρούσα στην τελετή εκτός από τις οικογένειες των πεσόντων Αξιωματικών και η μοναδική επιζήσασα της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου, Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, με την οποία συνομιλήσαμε στο kranosgr.

Δείτε φωτό που κατέγραψε ο φακός του kranosgr:
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ