2017-07-05 09:43:15
Φωτογραφία για Ημιβύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Σκάλα Αταλάντης
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης, μεσημβρινές ώρες χθες... για περιστατικό ημιβύθισης του Ε/Π-Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν. Σκάλας Αταλάντης 10, στη θαλάσσια περιοχή εντός του αλιευτικού καταφυγίου Αρκίτσας όπου ελλιμενιζόταν.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το ως άνω σκάφος είχε πάρει κλίση λόγω εισροής υδάτων, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη ξεκίνησε η διαδικασία ανέλκυσής του και παράλληλα της απάντλησης των υδάτων.

Κατά την εν λόγω διαδικασία και περιμετρικά του σκάφους, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 20m2, αποτελούμενη από πετρελαιοειδή ιριδίζουζας μορφής και ορυκτέλαια. Το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' ανελκύστηκε και πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων, ενώ η ρύπανση αντιμετωπίστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ