2017-07-06 17:48:13
Φωτογραφία για Τσίπρας σε πυροσβέστες: «Ανοχύρωτοι λόγω των μνημονίων»
Στο μνημόνιο έριξε τις ευθύνες για τις φετινές σοβαρές ελλείψεις των αεροπυροσβεστικών μέ­σων o Αλέξης Τσίπρας, o οποίος επισκέφθηκε προχθές τη βάση τους στην Ελευσίνα, ενώ η Μάνη καιγόταν για τρίτη ημέρα. Ο πρωθυπουργός θε­ώρησε αυτή τη στιγμή ως την πλέον κατάλλη­λη για να... ενημερωθεί, αλλά και για να ευχαριστήσει το προσωπικό, καθώς και όλους όσοι εμπλέκονται με την πυρόσβεση, οι οποίοι δίνουν «μια άνιση μάχη με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια», όπως είπε, και με περιορισμένα πτητικά μέσα λόγω των περικοπών.

«Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες στην Πολεμική Αεροπορία, στην Πυροσβεστική, στον Στρατό Ξηράς, δίνουν μια άνιση, ασύμμετρη μάχη με το φυσικό στοιχείο, με τον φυσι­κό παράγοντα. Και δίνουν μια μάχη με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια. Οφείλουμε όλοι μας να στη­ρίζουμε αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο πρω­θυπουργός, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τους Αρχηγούς ΓΕΑ αντιπτέραρχο (I) Χρηστό Χριστοδούλου και Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, επισκέφτηκε την έδρα της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, που επιχειρεί με τα Canadair CL-215, και τη Μοίρα Συντηρήσεως Αεροσκαφών στην Ελευσίνα.


Σχετικά με το ότι φέτος τα διατιθέμενα πτητικά μέσα είναι τα μισά απ' ό,τι πέρσι, ο πρωθυ­πουργός «απολογούμενος» προς πιλότους, τε­χνικούς και πυροσβέστες τόνισε: «Το είδαμε πιο πριν, δεν χρειάζεται να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Η δημοσιονομική προσαρμο­γή, οι στερήσεις, η λιτότητα των προηγούμενων χρόνων -να πούμε τα πράγματα καθαρά- μείωσε τις αναγκαίες δαπάνες που η πολιτεία προβλέπει στον προϋπολογισμό της. Μείωσε παντού, μείω­σε και τις δαπάνες για τη βελτίωση και αναβάθ­μιση της υλικοτεχνικής υποδομής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι σε επι­χειρησιακή ετοιμότητα πέντε CL-415GR ένα­ντι οκτώ το 2016, μόλις εννέα CL-215 έναντι 13 πέρσι, 19 PZL έναντι 21 πέρσι, και τριών ελικο­πτέρων Chinook της Αεροπορίας Στρατού, που «κατεπειγόντως» αυξήθηκαν τον τελευταίο μή­να σε έξι.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-05/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ