2017-07-07 11:59:17
Φωτογραφία για Τουρκία: Συμβόλαιο αναβάθμισης των φρεγατών Barbaros
Το τουρκικό Ναυτικό υπέγραψε συμβόλαιο με την κοινοπραξία των εταιριών Aselsan-Havelsan (βιομηχανίες ηλεκτρονικών και λογισμικού αντίστοιχα) για να υλοποιήσουν τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής (mid-life upgrade) για τις φρεγάτες τύπου Barbaros, όπως μεταδίδει το έγκυρο https://turkishnavy.net/.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται η αντικατάσταση του συστήματος διαχείρισης μάχης TACTICOS της ολλανδικής Signaal (σήμερα Thales), στις τέσσερις φρεγάτες MEKO 200 Track IIA/B, οι οποίες εντάχθηκαν σε υπηρεσία το διάστημα 1997-2000 στον τουρκικό Στόλο.

Το σύστημα διαχείρισης μάχης των φρεγατών Barbaros θα είναι, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστοχώρου, έκδοχο του υπάρχοντος GENESIS CMS που κατασκευάζεται στη Τουρκία και χρησιμοποιείται στο «εθνικό πλοίο» (Milgem), τις κορβέτες τύπου Ada και τις φρεγάτες τύπου Gabya (Perry).

Εν κατακλείδι, θα αντικατασταθεί το σύστημα ελέγχου πυρός για το ναυτικό πυροβόλο Mk45 των 127 χλστ., ένα σύστημα που θα κατασκευαστεί με βάση την εμπειρία από την κατασκευή συστημάτων ελέγχου πυρός των πυροβόλων των 76 χλστ. Το πρώτο πλοίο προγραμματίζεται να παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2020.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ