2017-07-18 08:49:56
Φωτογραφία για «Πάγωσε» η κατάργηση του «δίπορτου» των πανεπιστημιακών σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα!
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report

Παράταση στο δίπορτο των πανεπιστημιακών γιατρών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το υπουργείο Υγείας που είχε προωθήσει το προηγούμενο διάστημα διάταξη με την οποία θα απαγορευόταν η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρώνστο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι πάγωσε τις αλλαγές. Δείτε ΕΔΩ τη διάταξη που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο Υγείας: «Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς! Όλες οι λεπτομέρειες»

Οι αντιδράσεις άλλωστε από τους πανεπιστημιακούς ήταν άμεσες και σφοδρές, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε και στο πάγωμα της απόφασης του υπ.Υγείας.

Εξάλλου πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως έχει ληφθεί κεντρικά η απόφαση στην κυβέρνηση να μην ανοίξει άλλο μέτωπο στον τομέα της Υγείας, ώστε να προωθηθούν διάφορες αλλαγές χωρίς…φασαρίες.


Πάντως μία τέτοια αλλαγή για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς θα σήμαινε κατακόρυφη μείωση των εσόδων τους, οι οποίοι σήμερα σε αντίθεση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς μπορούν να δουλεύουν κανονικά και στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα.

Γι αυτό και οι πανεπιστημιακοί γιατροί είχαν απειλήσει με μαζική φυγή από το ΕΣΥ όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ τι είχαν δηλώσει: «Πανεπιστημιακοί γιατροί: Αν εφαρμοστεί η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση θα υπάρξει μαζική φυγή από το ΕΣΥ!»

Προς ώρας πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, προτίθεται να κάνει αλλαγές και καταργήσεις σε κλινικές με αφορμή το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των νέων γιατρών που ετοιμάζει.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ