2017-07-18 16:14:04
Φωτογραφία για Ειδική βαφή για τις ΤΠΚ του ΠΝ για μειωμένο Η/Μ ίχνος
Πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για την απόκτηση χαρακτηριστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) των πυραυλακάτων είδε το φως της δημοσιότητας.

Το πρόγραμμα αφορά την βαφή των πυραυλακάτων με ειδική απορροφητική στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα εχθρικά ραντάρ, βαφή, η οποία ταυτόχρονα είναι και παραλλαγής, έτσι ώστε σε συνδυασμό με το περιορισμένο οπτικό ίχνος που έχουν λόγω σχετικό μικρού μεγέθους τα συγκεκριμένα σκάφη η περίπτωση εντοπισμού τους καθίσταται μια δύσκολη υπόθεση. Επίσης με τη νέα βαφή θα εκ­πέμπουν και χαμηλότερο θερμικό ίχνος. 

Αντίστοιχα δυσκολεύει σε σημαντικό βαθμό και ο εγκλωβισμός τους από εχθρικά βλήματα, ει­δικά παλαιότερης τεχνολογίας. Οι σχετικές δοκιμές γίνονται επί της πυραυλάκατου ΣΤΑΡΑΚΗΣ (Ρ29) και όταν ολοκληρωθούν η βαφή αναμένεται να υιοθετηθεί και από άλλα πλοία της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.

Από την στιγμή που επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα όλες οι ελληνικές πυραυλάκατοι θα βαφούν με το ίδιο χρώμα, το οποίο είναι προϊόν ανάπτυξης ελληνικής εταιρείας και πολλά υποσχόμενο για διάφορες εφαρμογές.


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ | ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ