2017-07-18 23:27:21
Φωτογραφία για O καλύτερος προορισμός για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο!
Ορισμός διακοπών: Το διάστημα εκείνο (συνήθως 10 μέρες το χρόνο) κατά το οποίο ο διακοπεύων κάνει πρόβα θανάτου με ορισμένα μικρά διαλείμματα από το νεκροκρέβατο της ξαπλώστρας για μπάνιο και φαγητό.

Πρόγραμμα διακοπών: Ύπνος. Ξύπνημα. Καφές. Μπάνιο. Φαί. Ύπνος. Λούπα. Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που δεν πηγαίνουν διακοπές για να γεμίσουν μπαταρίες, αλλά για να αδειάσουν και να πέσουν σε θερινή νάρκη, τότε είναι βέβαιο ότι ο παράδεισος που αναζητάτε (η Σκάλα δηλαδή) πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

 Βγάλτε χαρτί και μολύβι

Να είναι μικρός και να μη χρειάζεται αμάξι για να τον γυρίσεις.

Να έχει μια τουλάχιστον ωραία παραλία.

Όλα τα μαγαζιά (φαγάδικα, ποτάδικα, μπαράδικα κλπ) να είναι μαζεμένα δίπλα στη θάλασσα και το δωμάτιο για να μη χρειάζεται να κάνεις τον Γκεμπρεσελασιέ για να τα βρεις.

Να μπορείς με 500 ευρώ να περάσεις μια εβδομάδα, τρώγοντας σαν Στράντλι και πίνοντας σαν Ντιόγκο.


Πώς θα φτάσω στη Σκάλα; Ξεκινάς το υπερατλαντικό ταξίδι από τον Κηφισό. Παίρνεις το λεωφορείο και σε 4 ώρες (αν δεν έχει μείνει ο καρβουνιάρης των ΚΤΕΛ) φτάνεις Κυλλήνη. Παίρνεις το καράβι και σε 1,5 ώρα είσαι στον Πόρο. Από εκεί με ταξί (θα σου πιάσει τον γλουτό, αλλά μην παραπονιέσαι. Δεν πληρώνεις 15 ευρώ την απόσταση, αλλά τη γνώση που αποκομίζεις απ’ την 5λεπτη συζήτηση με τον ταρίφα) θα φτάσεις στην Σκάλα.

Πού να μείνω; Όπου βρεις πιο φθηνά. Οι τιμές παίζουν από 40 έως 70 ευρώ την ημέρα. Τα δωμάτια παλεύονται (ειδικά αν έχεις πάει σκοινάκια στον στρατό) και το μόνο που θα σε ταλαιπωρήσει ελαφρώς είναι κάτι ιπτάμενα τορνέιντο, που στην εφορία δηλώνουν κουνούπια.

Πού να πάω για μπάνιο; Βρίσκεις τα 5 μέτρα που σου αναλογούν στην παραλιάρα των 2 χιλιομέτρων (μακριά από τους ρακέτα-ρακέτα και τα μικρά πόκεμον) και χύνεσαι σε μια ξαπλώστρα για την οποία θα δώσεις 3 ευρώ. Να θυμάσαι ότι όσο πιο δεξιά πηγαίνεις, τόσο πιο ήρεμα θα είναι τα πράγματα (ισχύει για την παραλία, όχι για τον Τζήμερο).

Πού θα βρω καλό καφέ; Στο Metaxa. Τέλος συζήτησης. Δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις. Με το που θα δεις καμιά 20αριά τεμπελχανάδες να κάθονται και να κοιτάνε γυναικείους κώλους στην παραλία όπως ο Τομ Χανκς τον «Γουίλσον» στον «Ναυαγό», τότε θα ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε απόσταση αναπνοής απ’ τον καλύτερο φρέντο της Σκάλας.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ