2017-07-19 00:29:23
Φωτογραφία για Δήμος Κατερίνης: Άσκηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εφαρμογή του 8ωρου για όλους τους εργαζομένους αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο
Σε όλους τους τομείς του δημοσίου, στα τεχνικά έργα, σε διάφορα μηχανήματα, στην καθαριότητα και στην αποκομιδή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν το ίδιο ωράριο. 

Την άσκηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των κατ' εξουσιοδότηση εκδοθέντων υπουργικών και λοιπών αποφάσεων, που καθορίζουν κατ' εξειδίκευση τα ωράρια απασχόλησης των εργαζομένων στο Δήμο Κατερίνης, που εργάζονται με μικρότερο του οκταώρου ωράριο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.

«Σύμφωνα με το άρθρο 102, για την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και παράλληλα, όπως επισημαίνεται στο άρθρο 22 του συντάγματος, όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, oι εργαζόμενοι πρέπει να τυγχάνουν όλων των προνομίων που προβλέπονται, προκειμένου να έχουν μία αξιοπρεπή εργασία και μισθούς, ασφάλιση και όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο, θέματα, τα οποία ο Δήμος Κατερίνης τηρεί απαρέγκλιτα και συστηματικά» σημείωσε μεταξύ άλλων στην διάρκεια της συζήτησης,


ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα το έχει θέσει και σε κεντρικό επίπεδο, καθώς και στο παρελθόν σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, παρουσία όλων των παρατάξεων και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. Όπως σημείωσε ο κος Χιονίδης «Χρειάζεται λογική, ψυχραιμία για τα αυτονόητα. Θεωρούμε αφού είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο θα πρέπει είτε είμαστε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα να εργαζόμαστε τις ίδιες ώρες.

 Σε όλους τους τομείς του δημοσίου, στα τεχνικά έργα, σε διάφορα μηχανήματα, στην καθαριότητα και στην αποκομιδή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν το ίδιο ωράριο. 

Επειδή είμαι βέβαιος ότι το περί δικαίου αίσθημα, η νομιμότητα, η συνταγματικότητα είναι αρχές που διέπουν όλους μας, ας προχωρήσουμε με θάρρος για να αιτηθούμε την εφαρμογή αυτής της απόφασης στο Δήμο Κατερίνης και σε όλο το ελληνικό δημόσιο.

 Θα κάνουμε εμείς την αρχή και αυτή η θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας και την κοινωνία ας εφαρμοστεί στην συνέχεια παντού εφόσον θελήσουν να ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ