2017-07-22 14:30:22
Φωτογραφία για EΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με μεγαλη επιτυχια εγινε την περασμενη εβδομαδα η συναυλια του μουσικου σχολειου Μυτιλήνης.

Σε ένα καταμεστο από φιλους της μουσικης θερινο δημοτικο θεατρο Μυτιλήνης, εγινε η συναυλια του μουσικου σχολειου Μυτιλήνης.

Ο χωρος του θερινου δημοτικου θεατρου δεν ηταν αρκετος για να χωρεσει ολους τους θεατες.

Η ορχήστρα του μουσικου σχολειου Μυτιλήνης εδειξε ένα καλο επιπεδο και ταυτόχρονα εστειλε το μηνυμα στους υπευθυνους οτι αξιζουν το δικο τους κτιριο.

Δυστυχως εξακολουθεί να υπαρχει το πολύ σοβαρο πρόβλημα με την στεγαση του  μουσικου σχολειου Μυτιλήνης.

Μαλιστα την σχολικη χρονια 2016-2017 το πρόβλημα εγινε ακομη πιο εντονο διοτι αυξηθηκαν οι μαθητες του μουσικου σχολειου σε 130 παιδια. 

Η κατασταση είναι κυριολεκτικα τραγικη διοτι το μουσικο σχολειο Μυτιλήνης συστεγάζεται μαζι με το πεμπτο γυμνασιο Μυτιλήνης το οποιο είναι σχολειο γενικης παιδειας.


Από την πλευρα του πεμπτου γυμνασιου εκφράζονται πολύ εντονα παραπονα διοτι εξαιτιας των μουσικων οργανων και των μαθηματων του μουσικου σχολειου δεν μπορουν να κανουν εκεινοι τα δικα τους μαθηματα.

Η  κατασταση αναμενεται να επιδεινωθεί κατά την σχολικη χρονια 2017-2018, καθως τα παιδια του μουσικου σχολειου αναμενεται λογω του αυξημενου ενδιαφεροντος  να φτασουν περιπου εως και τα 145 με 150 παιδια.

ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Για τον σκοπο αυτό ειχε αγοραστει κτίριο το οποιο όμως δεν καλυπτει της ανάγκες του μουσικου σχολειου, με αποτέλεσμα το πολύ σοβαρο αυτό πρόβλημα να εξακολουθεί να υφισταται και με το περασμα του χρονου να διογκώνεται.

Μεσα σε όλα αυτά σε μια κλειστη τοπικη κοινωνια ερχονται και μερικα σχολεια γενικης παιδειας να αντιμετωπισουν πολυ ανταγωνιστικα το μουσικο σχολειο με αποτέλεσμα να μην είναι φιλικα προσκειμενα απέναντι στο μουσικο σχολειο.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Σαν να μην εφταναν όλα αυτά υπαρχει η προθεση συγχωνεύσεως ολων των μουσικων σχολειων με τα σχολεια γενικης παιδειας. Όλα αυτά με σκοπο να καταργηθουν τα "πολυδάπανα" αυτά ειδικα καλλιτεχνικα σχολεια.

Αντι να διπλασιασουν τα μουσικα σχολεια σε ολες  τις περιοχες που απαιτειται, οι αρμόδιοι εχουν την προθεση να κλεισουν και τα ηδη υπαρχοντα.

Φυσικα πισω από ολο αυτό δεν τίθεται μονον το οικονομικο ζητημα, αλλα ελλοχευει η ακομη μεγαλυτερη υποβαθμιση της Ελληνικης παιδειας και πανω από όλα η ακομη μεγαλυτερη ηθικη και  πνευματικη  εξαθλιωση των παιδιων τα οποια θα στερηθουν της μουσικης παιδειας. 

Η Λέσβος είναι το τριτο μεγαλυτερο νησι σε εκταση, για αυτο θα επρεπε να εχει το λιγοτερο δυο μουσικα σχολεια ώστε να καλυψει της μεγαλες ανάγκες των κατοικων του νησιου για μουσικη παιδεια και μουσικο πολιτισμο.

Κατι αντιστοιχο θα επρεπε να εχει γινει και στον νομο Θεσσαλονικης ο οποιος αντι να εχει το λιγοτερο τρια μουσικα σχολεια εχει μονον ένα.

Για αυτό το λιγοτερο που θα επρεπε να γινει, θα ηταν να εχει ένα δικο του πολύ μεγαλο κτίριο, ώστε να φιλοξενει περισσοτερους μαθητες.

Πολλες φορες εχω αναφερει ότι καποια μουσικα σχολεια προσπαθουν να δημιουργησουν κατω από πολύ αντίξοες συνθηκες.

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Αυτην την στιγμη στο μουσικο σχολειο Μυτιλήνης εξαιτιας του πολύ μεγαλου προβλήματος με το στεγαστικο, αναγκαζονται καποιες ταξεις όταν εχει καλο καιρο να κανουν μαθημα εξω στο προαυλιο του σχολειου. Επισης κανουν καθημερινα μαθηματα μουσικης μεσα στο γραφειο του διευθυντη.

Η Κατασταση κυριολεκτικα είναι πολυ απελπιστικη και απαραδεκτη.

Σκεφτειται ότι ένα ολοκληρο σχολειο με τους συντοντιστες ολης αυτης της προσπαθειας τον διευθυντη και τους υποδιευθυντες θα πρεπει επι καθημερινης βασεως να συνυπαρχουν με ολους τους μαθητες και τα μαθηματα μουσικης πιανου μεσα στο γραφειο του διευθυντη του μουσικου σχολειου.

Το πιανο είναι το βασικοτερο οργανο μαζι με τον Ταμπουρα στην παραδοσιακη μουσικη.

Οι συνθηκες λοιπον είναι πολύ δυσκολες και επιτελους θα πρεπει να δωθει μια αξιοπρεπης λυση σε αυτό το τεραστιο και χρονιο πρόβλημα.

Οι επι χρονια διαβουλεύσεις επι διαβουλεύσεων δια την ανευρεση μιας λυσεως δεν εχουν επιφερει μεχρι στιγμης κανενα απολυτως ουσιαστικο αποτέλεσμα.

Στην περιπτωση του μουσικου σχολειου Μυτιλήνης θα πρεπει πλεον ολοι οι γνωστοι τοπικοι ευεργετες και όχι μονον, καθως και ολοι οσοι είναι ευρωστοι οικονομικα κατοικοι του νησιου, να δουνε πιο θετικα την περιπτωση του μουσικου σχολειου, ώστε να αποκτησει επιτελους το δικο του κτιριο.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Αναζητουνται προφανως ευεργετες όπως η οικογενεια Παπανικολάου στην Σιατιστα Κοζανης.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στεγαστηκε αρχικα σε ενα ομορφο διατηρητεο κτιριο που ανακαινιστηκε για τον σκοπο αυτο απο τους ευεργετες της πολεως Κωνσταντινο και Ελενη Παπανικολαου.

Όταν το μουσικο σχολειο Σιατιστας δεχτηκε ακομη μεγαλυτερο αιτήσεων τοτε οι ιδιοι ευεργετες η οικογενεια Παπανικολάου, εκανε δωρεα στο Μουσικο σχολειο ενα ακομη μεγαλυτερο κτιριο, ώστε να μην στερηθεί κανενα απολυτως ενδιαφερομενο παιδι τις μουσικες σπουδες.

Όπως ηδη εχω αναφερει σε παλαιοτερα αρθρα μου σχετικα με την περιπτωση του μουσικου σχολειου Μυτιλήνης, μια σωστη ενεργεια θα είναι να αποτανθουν στην Ελληνικη ομογενεια.

Πολλες εκατοντάδες εκατομμύρια εχουν δωθει από την ομογενεια για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπους. Δεν είναι όμως λιγες οι φορες που τα εκατομμυρια αυτά δεν εφτασαν στον προορισμο τους.

Με την σωστη οργανωση και παρουσιαση το μουσικο σχολειο μπορει να ελπιζει σε υποστηριξη από την Ελληνικη ομογενεια.

Μια σειρα από συναυλιες και επαφες θα δημιουργησουν το καταλληλο εδαφος.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Το μουσικο σχολειο Μυτιλήνης, ιδρυθηκε το 1994, και μεταξυ αλλων εχει χορωδια "Βυζαντινης" μουσικης, παραδοσιακη χορωδια. Ακομη υπαρχουν η παραδοσιακη ορχηστρα, η κλασικη ορχήστρα, η ευρωπαικη και η συγχρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΔΩ: 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ... 

Δημήτρης Μπάσης - Τώρα μένω μόνος μου - YouTube

Δημήτρης Μπάσης - Σπασμένο Καράβι - YouTube

ΤΖΙΒΑΕΡΙ- ΣΥΝΟΛΟ ΣΑΝΤΟΥΡΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ... - YouTube koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ