2017-07-23 16:53:26
Φωτογραφία για Ο ξεχασμένος ήρωας του 1974 Μανώλης Μπικάκης
Διέλυσε μόνος του μια ίλη τουρκικών αρμάτων και ένα τάγμα πεζικού

ΡΕ ΠΟΙΟΣ είν' τούτος; Μήπως του «Survivor»; Μήπως νεκρός της ΕΡΤ; Μήπως μεταγραφή αε­ροδρομίου; Μπα! Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ήταν απλώς ένας Έλληνας καταδρομέας, που στις 22 Ιουλί­ου του 1974, στην Κύπρο, με ένα αντιαρματικό και οκτώ βλήμα­τα, ΜΟΝΟΣ του κατέστρεψε έξι (!) τουρκικά άρματα και άγνωστο αριθμό πεζών, που είχαν καλυ­φθεί σε κτίριο, χτυπώντας το με τα υπόλοιπα δύο βλήματα. Και τι έγι­νε; Σιγά το πράγμα. Είναι απλώς αυτό που λέμε ένας ΗΡΩΑΣ. Και λοιπόν; Δεν είναι καν η Ηριάννα.

Απολύθηκε από τον Στρατό, έφτιαξε οικογένεια, εργάστηκε ως οικοδόμος στα Χανιά. Ένας ήρωας με πηλοφόρι. Και το 1994 βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο... Αυ­τό ήταν όλο. Το όνομά του; Μα­νώλης Μπικάκης. Μήπως ο ευαίσθητος σε τέτοια θέματα κ. Καμ­μένος θα πρέπει να δει κάπως πιο προσεκτικά την περίπτωσή του; Κάτι έκανε κι αυτός... Κάθε λογής αντιστασιακοί του γλυκού νε­ρού, υποκλιθείτε στον ήρωα!


Χρήστος Μπολώσης

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ