2017-08-05 11:23:03
Φωτογραφία για Η «άγνωστη» πραγματικότητα των βρεφονηπιακών του ΓΕΣ
• Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα 20 βρεφονηπιακοί του Στρατού Ξηράς, σε καθέναν από τους οποίους επικεφαλής είναι ένας αξιωματικός του Υγειονομικού - Ο θεσμός έχει ήδη ζωή 11 ετών.

• Ημερίδα πραγ­ματοποιήθηκε στο ΓΕΣ και έφερε στην επιφάνεια μια άλλη μορφή δραστηριοτή­των του Στρα­τού Ξηράς, πέρα από την κλασική αποστολή του.

Την προπερασμένη εβδομάδα μια διαφορετική, αλλά με άκρως ενδιαφέρον και σοβαρό θέμα, ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ και έφερε στην επι­φάνεια μια άλλη μορφή δραστηριοτήτων του Στρατού Ξηράς, πέρα από την κλασική αποστολή του, που αφορά το προσωπικό του, πολιτικό και στρατιωτικό, τη βελτίωση των όρων ζωής τους και, μέσω αυτού, τη βελτίωση της αποδόσεως του και, έτσι, της επιχειρησιακής αναβαθμίσεως των μονά­δων και σχηματισμών στους οποίους υπη­ρετούν.

Η ημερίδα αφορούσε την ετήσια συγκέ­ντρωση των επικεφαλής διευθυντών των συνολικώς 20 βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα στις έδρες των σχηματι­σμών, που πραγματοποιήθηκε υπό την προ­εδρία του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού και Β’ Υπαρχηγού ΓΈΣ αντιστράτηγου Νικόλαου Μανούρη, παρουσία και του Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αντώνιου Νομικού
. Ε­ξετάστηκε, δε, ένας απολογισμός πεπραγ­μένων για την περίοδο που πέρασε (σχολ. έτος 2016-2017), καθώς τότε λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ έγινε και ο προγραμματισμός των δράσεων και η ανα­ζήτηση των βέλτιστων πρακτικών για τη λειτουργία τους εν όψει της νέας σχολικής περιόδου, που θα ξεκινήσει από τον προσε­χή Σεπτέμβριο. Προφανώς, τέτοια απολο­γιστικού χαρακτήρας ημερίδα γίνεται κάθε χρόνο, απλώς όμως φέτος αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της, καθώς εκτιμήθηκε -και σωστά- ότι τέτοιου είδους δράσεις α­ποτελούν «πολλαπλασιαστές ισχύος» για τα στελέχη του ΣΞ και ως τέτοιες πρέπει να αναδεικνύονται.

«Το ΓΕΣ περιβάλλει με την προσήκουσα εμπιστοσύνη και αμέριστη εκτίμηση τις διευθύνσεις και τα στελέχη των βρεφονη­πιακών σταθμών του ΣΞ, αναγνωρίζοντας το λειτούργημα που επιτελούν και τις ανε­κτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν στα παιδιά και στις οικογένειες του προσωπικού μας», σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνω­ση του ΓΕΣ, και προστίθετο: «Η υποδειγ­ματική αφοσίωσή τους στο καθήκον, το αμέριστο ενδιαφέρον τους, το πάθος και η διάθεση προσφοράς που τους διακρίνει στην ημερήσια φροντίδα, στη δημιουργική απασχόληση, στη φύλαξη, στην ψυχαγωγία και στην εκπαίδευση των νηπίων και των βρεφών αναγνωρίζεται από το σύνολο των στελεχών του Στρατού Ξηράς».

Ως προελέχθη, αυτήν τη στιγμή λειτουρ­γούν σε όλη την Ελλάδα 20 βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΓΕΣ, σε καθέναν από τους ο­ποίους επικεφαλής είναι ένας αξιωματικός του Υγειονομικού Σώματος του ΣΞ. είτε γιατρός είτε νοσηλευτής.

Ο θεσμός έχει ήδη ζωή 11 ετών, καθώς ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός δημιουργήθηκε το 2006, με τότε αρχηγό ΓΕΣ τον στρατηγό ε.α. Δημήτρη Γράψα, την υπογραφή του οποίου φέρει και ο πρώτος στρατιωτικός κανονισμός οργανώσεως και λειτουργίας τους που ισχύει και σήμερα, ο «ΣΚ 5-79/2006», και υπογράφτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2006. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 20 υφιστάμενοι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΓΕΣ κατανέμονται ως εξής: Στην Αθή­να δύο, στη Θεσσαλονίκη άλλοι δύο και από ένας στις ακόλουθες πόλεις, που απο­τελούν και έδρες μειζόνων σχηματισμών του Στρατού μας, δηλ. από ταξιαρχία και άνω: Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπο­λη, Μύρινα Λήμνου, Μυτιλήνη, Χίου, Βαθύ Σάμου, Πλατάνι Κω, Ρόδος, Βέροια, Λάρι­σα, Κομοτηνή, Φέρες, Ορεστιάδα, Ξάνθη και Βόλος.

Τέλος, προγραμματίζεται η δημιουργία από τον Σεπτέμβριο ακόμα δύο σταθμών, στην Αθήνα και στα Τρίκαλα, τα οποία α­ποτελούν έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη[email protected]

(ΕΠΕΝΔΥΣΗ-29/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Μασούντ ξέσπασε σε κλάματα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Μασούντ ξέσπασε σε κλάματα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ