2017-08-18 17:47:03
Φωτογραφία για Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ: ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ
Γ. Πιτσιλής: Αυστηρές νομικές κυρώσεις 

για απειλές κατά εφοριακών

«Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας», διεμήνυσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με αφορμή περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) στον Βόλο. Η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. «Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», κατέληξε.

Χθες το βράδυ ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Αγριά του Βόλου επιτέθηκε σε φοροελεγκτές που πήγαν στην επιχείρησή του για να ερευνήσουν καταγγελία, παριστάνοντας αρχικά τους πελάτες.


Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, όταν ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι πρόκειται για οικονομικούς επιθεωρητές πήρε ένα σπαθί και άρχισε να το χτυπάει πάνω στον πάγκο όπου βρίσκεται η ταμειακή, ενώ φέρεται να τους εξύβρισε. Οι ελεγκτές απειλούμενοι κάλεσαν την αστυνομία η οποία προχώρησε σε προσαγωγή του επιχειρηματία. 

Αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για την προστασία των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προανήγγειλε από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μετά και το πρόσφατο περιστατικό στην Αγριά του Βόλου.

«Οποιαδήποτε μορφή βίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Πιτσιλής, «δεν είναι ούτε κατ' ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας».

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι: «Είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ