2017-08-25 01:45:18
Φωτογραφία για Η πρόκριση χάθηκε στη... Λεωφόρο
Στη γνωστή ισπανική κατηφόρα ο Ουζουνίδης έβαλε φρένο στη Μπιλμπάο, ο Παναθηναϊκός πάλεψε όσο μπορούσε και περιόρισε τη ζημιά του

δεδομένου αποκλεισμού στο 1-0 από την ανώτερη Αθλέτικ.

Η διαφορά κλάσης ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τον Παναθηναϊκό πιστοποιήθηκε στον αποψινό αγώνα ρεβάνς στο «Σαν Μαμές», με τους Βάσκους να κατακτούν δίκαια τη νίκη (1-0) και να προκρίνονται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν ανάλογη αγωνιστική εικόνα με το πρώτο ματς στη Λεωφόρο και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αν και είχαν την ευκαιρία στο δοκάρι του Τσάβες στο 41’ για να ισοφαρίσουν και να μπουν στο «κόλπο». Επί της ουσίας ωστόσο στάθηκαν αξιοπρεπώς στο γήπεδο παρότι οι Βάσκοι όποτε αποφάσιζαν να ανεβάσουν ρυθμό ήταν κίνδυνος-θάνατος στα τελευταία 30 μέτρα του γηπέδου.

2 ομάδες, 1 πρόσωπο

Η Αθλέτικ ξεκίνησε το ματς με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, επιβάλλοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2ο λεπτό μπήκε απειλητικά στην περιοχή του Βλαχοδήμου αλλά ο Γιόχανσον με εξαιρετικό τάκλιν πήρε τη μπουκιά απ’ το στόμα του Αντούριθ που ήταν έτοιμος να σκοράρει.


Στο 14’ οι Βάσκοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Αντούριθ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπενιάτ, αλλά ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε οφ σάιντ τον επιθετικό των γηπεδούχων και η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

Στο 22’ ωστόσο οι παίκτες της Αθλέτικ έκρυψαν τη μπάλα, όταν ο Σαν Χοσέ έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Αντούριθ, ο Κολοβέτσιος δεν κατάφερε να τον ανακόψει κι αυτός «έσπασε» τη μπάλα στον Σουσαέτα που με τη σειρά του σέρβιρε το γκολ στο πιάτο στον Μουνιάιν ο οποίος άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και ανέβασε τις γραμμές του, έχοντας δύο καλά σουτ προς την εστία με τον Καμπέσας (29’, 32’).

Το τριφύλλι μάλιστα στο 41’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Λουντ βρήκε τον Τσάβες που επιχείρησε εξαιρετικό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού και ο Καμπέσας που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε, σουτάροντας ψηλά άουτ.

Στο 42’ το σουτ του Λουτσιάνο πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Ερερίν και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κατοχή της μπάλας ισορροπημένη (50-50%) και τις τελικές 7-5 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αθλέτικ έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή των «πράσινων» στο 47’ μετά από σέντρα του Κόρδοβα και σουτ του Αντούριθ που κόντραρε στον Κουτρουμπή και πέρασε κόρνερ.

Οι Βάσκοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς -παρά την αλλαγή του σχηματισμού του Παναθηναϊκού σε 3-5-2- και στο 71’ έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Μουνιάιν να βρίσκει τον Ινάκι Γουίλιαμς που έδωσε εξαιρετικά στον Αντούριθ αλλά η έγκαιρη έξοδος του Βλαχοδήμου τον ανάγκασε να πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του τριφυλλιού έγινε στο 77’ με τον Μολίνς να περνάει υπέροχα από τα δεξιά και να σπάει τη μπάλα προς το σημείο του πέναλτι όπου δεν ακολούθησε κάποιος συμπαίκτης του.

Και η καλύτερη στιγμή του στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε δέκα λεπτά αργότερα στο 87’ με τον Χουλτ να δίνει στον Αλτμαν που γύρισε ωραία στον Λουτσιάνο το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Στο 92’ έγινε η τελευταία φάση στο ματς με τον Μολίνς να σουτάρει και τον Ερερίν να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το ματς ολοκληρώθηκε με την κατοχή 51-49% και τις τελικές 14-9 υπέρ της Αθλέτικ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Χ. Α. Θιγάντα): Ερερίν - Λέκουε, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα - Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74’ Ρίκο) - Σουασέτα (64’ Ινάκι Γουίλιαμς), Μουνιάιν (79’ Ακέτσε), Κόρδοβα - Αντούριθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος - Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ - Καμπέσας (67’ Μολίνς), Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (66’ Αλτμαν)- Λουτσιάνο - Τσάβες (74’ Δώνης).

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιέν (Γαλλίας).          πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ