2017-08-25 11:26:19
Φωτογραφία για Το κλειδί για τη βελτίωση των αμερικανορωσικών σχέσεων.
Γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας

Το αδιέξοδο του Τραμπ είναι εμφανές. Καλωσορίζεται στην πραγματικότητα όπως διάφοροι πολιτικοί προϊστάμενοι στη Δύση η οποία αν πάρουμε ανά χώρα τα πρόσωπα που τη διοικούν, τότε θα αντιληφθούμε πως η συρρίκνωσή της είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη.

Υπάρχει ένα γραφείο στις ΗΠΑ που ουσιαστικά ελέγχει τον Τραμπ. Είναι η CIA. Λίγες μέρες πριν ο Τραμπ υπέγραψε έτσι ώστε η CIA να έχει ελευθερία κάθε λογής επιχειρήσεων εκτός συνόρων. Είναι γνωστό πως στη CIA το προσωπικό είναι παραδοσιακά κοντά στους Δημοκρατικούς.

Θα θυμάστε πως μια από τις κορώνες του Τραμπ ήταν οτι θα βάλει φυλακή την Χίλαρυ Κλίντον. Αφού την κέρδισε στις εκλογές, το θέμα το άφησε. Αν δεν είσαι στην επίθεση όμως, τότε αναγκαστικά βρίσκεσαι σε άμυνα και έτσι ουσιαστικά δεν κυβερνά ο Τραμπ στο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής.

Μολονότι ο Τραμπ υπαναχωρεί στις θέσεις του αναφορικά με τη Ρωσία, κάθε μέρα βρίσκεται και από ένα αγκάθι παραπάνω αναφορικά με τις προεκλογικές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσία. Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου φέρεται να έχει ένα μέιλ το οποίο ανοίγει ξανά τις έρευνες. 


Όσο τα πράγματα βαίνουν με αυτόν τον τρόπο στο εσωτερικό των ΗΠΑ, η εξωτερική πολιτική σε μέτωπα θεωρητικά-διαχειρίσιμα από τις ΗΠΑ θα γίνεται όλο και πιο επιθετική.

Από χώρες σαν την Ελλάδα όπου η πολιτική συναίνεση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής βρίσκεται στα σπάργανα (διακομματικά) θα περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση. Στις ΗΠΑ , με παράδοση συναίνεσης και με δεδομένη της κρίσιμη περίοδο μετάβασης του διεθνούς συστήματος, θα αναμέναμε από την πλευρά των Δημοκρατικών μια διαφορετική προσέγγιση. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως οι Δημοκρατικοί βλέπουν πολύ House of Cards. Θεωρώ πως ακόμη και στην περίπτωση του ακραίου σεναρίου που θέλει πτώση του Τραμπ, δε θα τους άρεσε να κυβερνούν ερείπια καθώς η αμερικανική κοινωνία έχει διχαστεί και το κομμάτι που στήριξε τον Τραμπ τον πιέζει ώστε να προχωρήσει σε μια πολύ πιο ακραία ατζέντα. Πίεση από εδώ, πίεση από εκεί, θα τιναχτεί το καπάκι και ο Βάλερστάϊν θα επιβεβαιωθεί.

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ