2017-09-06 01:00:44
Φωτογραφία για Η ΦΙΦΑ σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα κατάταξης των χωρών της
Σε εξέταση του συστήματος κατάταξης των χωρών μελών της αναμένεται να προχωρήσει η FIFA, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι δίκαιο και εάν χρειάζονται αλλαγές ώστε η κατάταξη των χωρών να είναι πιο αντιπροσωπευτική.Το τρέχον σύστημα αναθεωρήθηκε τελευταία φορά το 2006 και πλέον υπολογίζονται τα αποτελέσματα των εθνικών ομάδων σε μία περίοδο τετραετίας. Οι επτά κορυφαίες χώρες της κατάταξης συν τη διοργανώτρια του εκάστοτε Παγκοσμίου Κυπέλλου τίθενται επικεφαλής των οκτώ ομίλων της διοργάνωσης, ενώ το ranking επηρεάζει άμεσα ακόμα και τις κληρώσεις των προκριματικών.

Ένα δημοσίευμα των "Times" τη Δευτέρα απέδειξε πώς τα φιλικά της εθνικής Αγγλίας ουσιαστικά καταβαράθρωσε τη χώρα στο FIFA ranking, αφού τα "λιοντάρια" προγραμμάτισαν αγώνες με δυνατές χώρες και λόγω των κακών αποτελεσμάτων, δεν κατάφεραν να πάρουν πολλούς βαθμούς. Αυτό είναι το πρόβλημα με την τρέχουσα βαθμολόγηση, η οποία δίνει μεγαλύτερο συντελεστή στο φιλικό όταν η κατάταξη του αντιπάλου είναι υψηλή και ως εκ τούτου, το φιλικό πιο δύσκολο
. Μπορεί ένα δυνατό φιλικό προετοιμασίας να έχει αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη, ωστόσο μία ήττα σε αυτό προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο στην κατάταξη της FIFA, με συνέπεια δυνατές χώρες να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και η Πολωνία βρίσκεται στην 5η θέση του ranking. "Η FIFA θα εξετάσει το σύστημα του FIFA ranking και θα λάβει απόφαση μετά από την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 για το εάν χρειάζονται αλλαγές για να βελτιωθεί η κατάταξη", ανέφερε εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 38η θέση στην κατάταξη που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο, με τη Βραζιλία στην 1η θέση, τη Γερμανία να έπεται και την Αργεντινή να συμπληρώνει το βάθρο.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ