2017-09-07 17:27:19
Φωτογραφία για O κύκλος των χαμένων συνταγών!
Το αξιοπερίεργο είναι ότι πρόκειται για ψηφιοποιημένες συνταγές, δήλωσαν φαρμακοποιοί.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET.GR

Αυξάνεται ο αριθμός των συνταγών που χάνονται στη διαδρομή από τις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ προς τον Οργανισμό. Αυτό καταγγέλλουν φαρμακοποιοί, τονίζοντας ότι το αξιοπερίεργο είναι ότι πρόκειται για ψηφιοποιημένες συνταγές (δηλαδή διακινούνται ηλεκτρονικά). Όπως μας ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία και με την εταιρεία που υποστηρίζει το ηλεκτρονικό σύστημα αλλά και με τους αρμοδίους του Οργανισμού, χωρίς όμως να λάβουν απάντηση. Το θέμα είναι ότι για χαμένες συνταγές μιλούν φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν έχουν την πολυτέλεια του χρήματος αλλά και του χρόνου να ζουν τέτοιες τραγελαφικές καταστάσεις. Κάποιοι μάλιστα από τον κλάδο, όπως μας αποκάλυψε παράγοντας σκέφτονται να αναζητήσουν την λύση στις αίθουσες των δικαστηρίων.


Την ίδια στιγμή, διαψεύδουν τις όποιες αναλήθειες διαρρέονται περί καθυστερημένης μεν αλλά ομαλής πληρωμής τους όσον αφορά τα αναλώσιμα και βεβαίως της δέσμευσης που είχε ληφθεί από μέρους του ΕΟΠΥΥ ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχουν πληρωθεί και οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. 

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία που έχει το Iatronet στην διάθεσή του και αφορούν τα φαρμακεία της Αθήνας, ο Ιανουάριος ξεκίνησε να πληρώνεται στις 23/6/2017. Σήμερα επί συνόλου 3.133 υποβολών που έχουν γίνει, παραμένουν απλήρωτες 288 υποβολές, εκ των οποίων πραγματικά κάποιες έχουν θέματα τεχνικά που πρέπει να λυθούν αλλά και πάλι αυτές δεν είναι η πλειονότητα. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε να πληρώνεται στις 27/7/2017. Συνολικά για τον συγκεκριμένο μήνα έγιναν 3.252 υποβολές και έχουν πληρωθεί οι 2.900, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα 352 συνταγές να πληρωθούν. Σχεδόν τριπλασιασμό ανεξόφλητων συνταγών έχει ο Μάρτιος. Το συγκεκριμένο μήνα οι πληρωμές ξεκίνησαν στις 24/8/2017. Οι υποβολές για τον σχετικό μήνα έφθασαν τις 3.609 και έχουν πληρωθεί 2.665. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται σε αναμονή 934 συνταγές.

Τα παραπάνω στοιχεία πρόκειται να τα λάβει αν όχι σήμερα, αύριο, το Υπουργείο Υγείας, με την ηγεσία να καλείται ουσιαστικά να απαντήσει και γιατί όχι –εφόσον βεβαίως υπάρχει η πρόθεση- να βρει ασφαλείς τρόπους επίσπευσης των διαδικασιών εκκαθάρισης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ