2017-09-09 19:16:40
Φωτογραφία για ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς τον σωστό δρόμο, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων.

Κατά τη διάρκεια σημερινής του ομιλίας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η Αθήνα θα είναι ικανή να χρηματοδοτήσει τις δανειοδοτικές της ανάγκες μέσω των αγορών. Άλλωστε, κατά τον ίδιο, η πρόσφατη έκδοση 5ετούς ομολόγου συνιστά ένδειξη ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται την Ελλάδα ξανά.

«Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, οι υπόλοιπες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να  παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση στο δημόσιο χρέος» συνέχισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM πραγματοποίησε ειδική μνεία στην «αξιοσημείωτη πρόοδο» της χώρας, από το 2009 έως σήμερα, τονίζοντας ότι η Γερμανία «θα πρέπει να σέβεται και να λαμβάνει υπόψη» αυτή την εξέλιξη. Άλλωστε, όπως διαμήνυσε καταλήγοντας, η γερμανική άποψη πως «στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια» διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσβάλει τον ελληνικό λαό.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ