2023-08-10 10:16:56
Φωτογραφία για Δήμαρχε κ Αποστολάκη  συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι το χρέος του Δήμου μας στο Σύνδεσμο Ύδρευσης  με τη Λευκάδα  είναι   940.495,35 ευρώ;  Ενημερώστε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες  το ακριβές ποσό του χρέους.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

10-08-2023

>.... Αγαπητοί Αναγνώστες

Συνεχίζουμε την ενημέρωση σας. Είναι γνωστό ότι ένα μέρος του Δήμου μας υδρεύεται από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας. Είναι γνωστό ότι λειτουργεί σύνδεσμος με την επωνυμία >. Στο σύνδεσμο αυτό ο Δήμος μας έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Σας παρουσιάζουμε δύο αποφάσεις .

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό Νο: 9/2021 Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτ/νίας


Αριθμός απόφασης : 13/2021

ΘΕΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ : «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ».

Στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων) σήμερα την 10η του μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του έτους 2021 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 14:00 μ.μ. ήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας & Αιτ/νίας μετά την υπ’αριθμ: 435/06-12-2021 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου που επιδόθηκε σε όλους τους Δ.Σ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 παρ. 2 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 34 παρ. 1 και 95 παρ. 2 & του ΔΚΚ (Ν.3463/06)και του άρθρου 246 παρ. 7 του ΚΔΚ.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο (5) μελών βρέθηκαν παρόντα (4) μέλη, ήτοι :

ΠΑΡΟΝΤΑ . Λιβιτσάνος Ιωάννης 1. Δάγλας Παύλος 2. Σέρβος Κων/νος 3. Σκληρός Φίλιππος 4. Πάντας Νικόλαος

ΑΠΟΝΤΑ1. Δάγλας Παύλος

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλ/νίας εξέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι πρέπει να συζητήσουμε προ ημερησίας διάταξης το θέμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ».

ΣΥΝΟΛΑ: 148.722,18€

ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ:64.336,01€

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΗΣ: 213.058,19 €

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Προέδρου και τον ανωτέρω χρηματικό κατάλογο των βεβαιωμένων οφειλών 2016 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ομόφωνα αποφασίζει

Την κοινοποίηση Ατομικής Ειδοποίησης του χρηματικού καταλόγου των βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας οικ .έτους 2016.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η απόφαση έλαβε Α/Α: 13/2021 ΤΑ ΜΕΛΗ Ακριβές απόσπασμα Ακριβές απόσπασμα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ( ΑΔΑ: ΡΩ70Ω6Ζ-1ΑΞ)

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 18ης/2023 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Αριθμός Απόφασης 111/2023

ΘΕΜΑ: Επικαιροποίηση της με αριθμό 20/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής .

Στη Βόνιτσα, σήμερα την 31η Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30 π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε τακτική Δημόσια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ύστερα από την με αρίθ.πρωτ. 9017/26-05-2023 πρόσκληση του Προέδρου η οποία επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε μέλος χωριστά, , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 75, του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν.4555/2018 .

Στην παρούσα Συνεδρίαση διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών συμμετείχαν τα παρακάτω επτά (7) μέλη,(6 τακτικά και ένα 1 αναπληρωματικό) ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Πρόεδρος 2. ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Αντιπρόεδρος) 3. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ 4. ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5. ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 6. ΠΕΡΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 7. ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ(Αναπληρώνει τον κ.Μασούρα Δημήτριο). ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο οποίος δεν προσήλθε αν και νόμιμα προσκλήθηκε.

Στη παρούσα διαδικασία νόμιμα προσκλήθηκαν και οι Πρόεδροι όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 75 Ν.3852/10 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18, ο οποίοι δεν παραβρέθηκαν στη Συνεδρίαση αν και νόμιμα προσκλήθηκαν.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία υπεύθυνη για την τήρηση των πρακτικών ήταν η Υπάλληλος του Δήμου Ασπασία Αργυρού. Ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο 4 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ρώτησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αν για κάποιον από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.9 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 11.του Ν.4555/2018 προκειμένου να απέχουν από την συζήτηση του θέματος. Ουδείς δήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπής την αριθμ.20/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δυνάμει της οποίας αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η άσκηση ανακοπής ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών και Πολιτικών Δικαστηρίων για την ακύρωση της από 30-12-2021 (ημ. εκτύπωσης) ατομικής ειδοποίησης βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 480/29-12-2021 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. του ν.π..δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» και των συνημμένων σε αυτή αποφάσεων , βεβαιώσεων και λογαριασμών , συνολικού ύψους 940.495,35 ευρώ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε την Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά με τη επικαιροποίηση της με αριθμό 20/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής . -Ο κ. Μυλωνίδη Ευθύμιος ψήφισε ναι στην ανακοπή ,με τον έμμισθο δικηγόρου του Δήμου . -Ο κ. Πέρλης Απόστολος ψήφισε όχι τονίζοντας ότι έχει υποχρέωση ο Δήμος να εγγράψει την οφειλή στον προϋπολογισμό .

Η Οικονομική επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση αφού άκουσε τον Πρόεδρο και έλαβε υπόψη της την από 29/5/2023 γνωμοδότηση του έμμισθου δικηγόρου του Δήμου.

Κατά πλειοψηφία αποφασίζει 1. Την επικαιροποίηση της με αριθμό 20/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής

2. Ήτοι, την άσκηση ανακοπής, αίτησης αναστολής και προσωρινής διαταγής, ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών και Πολιτικών Δικαστηρίων , ήτοι του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας κατά του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» που εδρεύει στην Λευκάδα και εκπροσωπείται νόμιμα, για την ακύρωση της από 30-12-2021 (ημ. εκτύπωσης) ατομικής ειδοποίησης βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 480/29-12-2021 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. του ν.π..δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» και των συνημμένων σε αυτή αποφάσεων , βεβαιώσεων και λογαριασμών , συνολικού ύψους 940.495,35 ευρώ.

3. Νομιμοποιεί τον έμμισθο Δικηγόρο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας Βασίλειο Γ. Κοντομίχη ( Α.Μ. 82 του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας) και τον Δικηγόρο Αθηνών Ευάγγελο Π. Πετρόπουλο, οδός Χέυδεν αρ. 12, ΑΜ ΔΣΑ 28960,ως δικαστικούς πληρεξουσίους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας όπως προβούν από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά στις προαναφερθείσες δικαστικές ενέργειες ( ήτοι την άσκηση των ως άνω ένδικων βοηθημάτων) και τους εξουσιοδοτεί για την υποβολή αυτών και για την παράστασή τους στα ως άνω Δικαστήρια για να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας κατά την συζήτηση τους από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά , όπου και όποτε προσδιοριστούν να εκδικαστούν ακόμα και στις μετ’ αναβολή ή μετά από ματαίωση δικασίμους.

4. Αφού πρώτα τελεσιδικήσει η με αριθμό 13/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας, την εκ νέου άσκηση ανακοπής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας κατά του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» που εδρεύει στην Λευκάδα και εκπροσωπείται νόμιμα, για την ακύρωση της από 30-12-2021 (ημ. εκτύπωσης) ατομικής ειδοποίησης βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 480/29-12-2021 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. του ν.π..δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» και των συνημμένων σε αυτή αποφάσεων , βεβαιώσεων και λογαριασμών , συνολικού ύψους 940.495,35 ευρώ.

5. Επίσης τους δίνεται πληρεξουσιότητα όπως υπογράψουν από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά προτάσεις , προσθήκες- αντικρούσεις , σημειώματα, υπομνήματα και καταθέσουν αυτά στις αρμόδιες Γραμματείες των ως άνω Δικαστηρίων, μαζί με τα επικαλούμενα και προσκομιζόμενα με αυτά έγγραφα και αποδεικτικά μέσα και να παραστούν από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά κατά τις ορισθείσες από τα Δικαστήρια δικασίμους για να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ακτίο - Βόνιτσας .

Εν γένει να προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας , στην ανωτέρω ένδικη υπόθεση.

-Μειοψήφησε ο κ.Πέρλης Απόστολος και ο κ.Μυλωνίδης Ευθύμιος. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 111 /2023

Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1. Βίτσας Δημήτριος 2.Τσακάλης Κωνσταντίνος 3.Καλαντζής Ανδρέας 4.Προδρομίτης Σωτήριος 5.Πέρλης Απόστολος 6.Μυλωνίδης Ευθύμιος ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Του με αριθμ. 18/ 31-5-2022 πρακτικού της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας α/α ο Αντιδήμαρχος ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αγαπητοί Συνδημότες

Όφειλε ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση αυτή. Το έπραξε;

Όφειλε ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να εγγράψει ένα ποσό για αυτή την οφειλή στον προϋπολογισμό. Το έπραξε ; Αν όχι, τότε αποκρύπτει από το Δημοτικό Συμβούλιο ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Είναι δυνατό ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην αναδεικνύεται από τον επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Κασόλα; Κωλύεστε κ Κασόλα να το πράξετε; Αν όχι, πάρτε δημοσίως θέση.

Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τις προσαυξήσεις; Σε τι συνολικό ποσό ανέρχονται;

Καλώ τους Υποψηφίους Δημάρχους κ Κασόλα, κ Σώζο και κ Μωραΐτη να μεταβούν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και να ενημερωθούνε αναλυτικά για την Οικονομική κατάσταση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά στη συνέχεια να ενημερώσουνε τους Δημότες.

Διαφάνεια σε όλα.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 

Από το πρακτικό της 18ης/2023 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Αριθμός Απόφασης 111/2023 ΘΕΜΑ: Επικαιροποίηση της με αριθμό 20/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής . Στη Βόνιτσα, σήμερα την 31η Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30 π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε τακτική Δημόσια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ύστερα από την με αρίθ.πρωτ. 9017/26-05-2023 πρόσκληση του Προέδρου η οποία επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε μέλος χωριστά, , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 75, του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν.4555/2018 . Στην παρούσα Συνεδρίαση διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών συμμετείχαν τα παρακάτω επτά (7) μέλη,(6 τακτικά και ένα 1 αναπληρωματικό) ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Πρόεδρος 2. ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Αντιπρόεδρος) 3. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ 4. ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5. ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 6. ΠΕΡΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 7. ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ(Αναπληρώνει τον κ.Μασούρα Δημήτριο). ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο οποίος δεν προσήλθε αν και νόμιμα προσκλήθηκε. Στη παρούσα διαδικασία νόμιμα προσκλήθηκαν και οι Πρόεδροι όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 75 Ν.3852/10 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18, ο οποίοι δεν παραβρέθηκαν στη Συνεδρίαση αν και νόμιμα προσκλήθηκαν. Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία υπεύθυνη για την τήρηση των πρακτικών ήταν η Υπάλληλος του Δήμου Ασπασία Αργυρού. Ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο 4 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ρώτησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αν για κάποιον από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.9 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 11.του Ν.4555/2018 προκειμένου να απέχουν από την συζήτηση του θέματος. Ουδείς δήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπής την αριθμ.20/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δυνάμει της οποίας αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η άσκηση ανακοπής ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών και Πολιτικών Δικαστηρίων για την ακύρωση της από 30-12-2021 (ημ. εκτύπωσης) ατομικής ειδοποίησης βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 480/29-12-2021 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. του ν.π..δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» και των συνημμένων σε αυτή αποφάσεων , βεβαιώσεων και λογαριασμών , συνολικού ύψους 940.495,35 ευρώ. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε την Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά με τη επικαιροποίηση της με αριθμό 20/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής . -Ο κ. Μυλωνίδη Ευθύμιος ψήφισε ναι στην ανακοπή ,με τον έμμισθο δικηγόρου του Δήμου . -Ο κ. Πέρλης Απόστολος ψήφισε όχι τονίζοντας ότι έχει υποχρέωση ο Δήμος να εγγράψει την οφειλή στον προϋπολογισμό . Η Οικονομική επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση αφού άκουσε τον Πρόεδρο και έλαβε υπόψη της την από 29/5/2023 γνωμοδότηση του έμμισθου δικηγόρου του Δήμου. Κατά πλειοψηφία αποφασίζει 1. Την επικαιροποίηση της με αριθμό 20/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής 2. Ήτοι, την άσκηση ανακοπής, αίτησης αναστολής και προσωρινής διαταγής, ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών και Πολιτικών Δικαστηρίων , ήτοι του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας κατά του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» που εδρεύει στην Λευκάδα και εκπροσωπείται νόμιμα, για την ακύρωση της από 30-12-2021 (ημ. εκτύπωσης) ατομικής ειδοποίησης βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 480/29-12-2021 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. του ν.π..δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» και των συνημμένων σε αυτή αποφάσεων , βεβαιώσεων και λογαριασμών , συνολικού ύψους 940.495,35 ευρώ. 3. Νομιμοποιεί τον έμμισθο Δικηγόρο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας Βασίλειο Γ. Κοντομίχη ( Α.Μ. 82 του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας) και τον Δικηγόρο Αθηνών Ευάγγελο Π. Πετρόπουλο, οδός Χέυδεν αρ. 12, ΑΜ ΔΣΑ 28960,ως δικαστικούς πληρεξουσίους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας όπως προβούν από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά στις προαναφερθείσες δικαστικές ενέργειες ( ήτοι την άσκηση των ως άνω ένδικων βοηθημάτων) και τους εξουσιοδοτεί για την υποβολή αυτών και για την παράστασή τους στα ως άνω Δικαστήρια για να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας κατά την συζήτηση τους από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά , όπου και όποτε προσδιοριστούν να εκδικαστούν ακόμα και στις μετ’ αναβολή ή μετά από ματαίωση δικασίμους. 4. Αφού πρώτα τελεσιδικήσει η με αριθμό 13/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας, την εκ νέου άσκηση ανακοπής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας κατά του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» που εδρεύει στην Λευκάδα και εκπροσωπείται νόμιμα, για την ακύρωση της από 30-12-2021 (ημ. εκτύπωσης) ατομικής ειδοποίησης βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 480/29-12-2021 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. του ν.π..δ.δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας» και των συνημμένων σε αυτή αποφάσεων , βεβαιώσεων και λογαριασμών , συνολικού ύψους 940.495,35 ευρώ. 5. Επίσης τους δίνεται πληρεξουσιότητα όπως υπογράψουν από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά προτάσεις , προσθήκες- αντικρούσεις , σημειώματα, υπομνήματα και καταθέσουν αυτά στις αρμόδιες Γραμματείες των ως άνω Δικαστηρίων, μαζί με τα επικαλούμενα και προσκομιζόμενα με αυτά έγγραφα και αποδεικτικά μέσα και να παραστούν από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά κατά τις ορισθείσες από τα Δικαστήρια δικασίμους για να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ακτίο - Βόνιτσας . Εν γένει να προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας , στην ανωτέρω ένδικη υπόθεση. -Μειοψήφησε ο κ.Πέρλης Απόστολος και ο κ.Μυλωνίδης Ευθύμιος. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 111 /2023 Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1. Βίτσας Δημήτριος 2.Τσακάλης Κωνσταντίνος 3.Καλαντζής Ανδρέας 4.Προδρομίτης Σωτήριος 5.Πέρλης Απόστολος 6.Μυλωνίδης Ευθύμιος ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Του με αριθμ. 18/ 31-5-2022 πρακτικού της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας α/α ο Αντιδήμαρχος ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ