2017-09-11 11:19:19
Φωτογραφία για Το δέντρο και το δάσος
Συντάκτης: Κώστας Γρηγοριάδης

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, στην επίσκεψη του ο Εμανουέλ Μακρόν, στη φτωχή Ελλάδα μας, να δούμε ποιους έφερε μαζί του.

SUEZ company δραστηριοποιείται στην ηλεκτρική ενέργεια, ύδατα, φυσικό αέριο και απόβλητα.TOTAL πετρελαιοειδή, αέριο κλπEDF αέριο, ενεργειακός τομέας.SANOFI  πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, πέμπτη στον κόσμο, με τις μεγαλύτερες συνταγογραφήσεις.OPREA δραστηριοποιείται στην φροντίδα της τρίτης ηλικίας και σε ψυχικά νοσήματα, με εξοπλισμό και υποστήριξη υλικοτεχνικής υποδομής.BPIFRANCE Γαλλική τράπεζα επενδύσεων.ENGIE παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου αλλά και πυρηνικής ενέργειας.

Όλοι αυτοί οι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν ήρθαν να κάνουν τριήμερες διακοπές στην φτωχή Ελλάδα μας, αλλά να ψάξουν πιο... βαθιά, στα έγκατα αυτής της χώρας και να αφαιμάξουν ό,τι της απέμεινε.

Η προσοχή των ΜΜΕ ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βέβαια, δε στράφηκε στα κοράκια - επιχειρηματικές αποστολές και στις προθέσεις τους
. Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν επάνω στην... ηλικιωμένη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν. Φροντίζοντας έτσι να μας στρέψουν, σε μιας προσωπικής και αδιάφορης κουβέντας που γαργαλούσε τον μικροαστισμό μας, τα συντηρητικά αντανακλαστικά μας, αλλά και ολίγον, από μια φασίζουσα λογική που αφορούσε τον γάμο και τα ηλικακά του όρια.

Ο Μακρόν όμως, στο λόγο του από την Πνύκα, το χώρο που συγκαλούταν η εκκλησία του δήμου στην αρχαία Ελλάδα, φρόντισε να είναι ξεκάθαρος. Μίλησε για την επανεκκίνηση μια Ευρώπης ακόμη πιο ισχυρής στα οράματά της, τα οποία τα ζούμε στο πετσί μας εδώ και δεκαετίες. Οράματα που περιορίζονται σε ευχολόγια, αλλά μέσα τους περιέχουν την ανάπτυξη και το δυνάμωμα του διεθνούς κεφαλαίου.

«Ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη. Το να σχεδιάσουμε το τέλος της θα ήταν αυτοκτονία. Θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Καλά βρε Εμανουέλ, λες και δεν το ξέραμε.

Από την άλλη, στην Πνύκα μίλησε κι ο δικός μας πρωθυπουργός, ο οποίος ταυτίστηκε κι αυτός με τα κοινά οράματα του Γάλλου πρόεδρου.

«Στον τόπο που η δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα και άναψε τη φλόγα για να φωτίσει όλη την οικουμένη, στέλνουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τον διάλογο για ένα νέο συμβόλαιο δημοκρατίας και αλληλεγγύης. Για μια επανίδρυση. Ισονομία μεταξύ των πολιτών και των κρατών».

Ο ένας λοιπόν μίλησε για επανεκίνηση ενώ ο άλλος μίλησε για νέο συμβόλαιο στον χώρο της Ευρώπης, μόνο που αυτά τα συμβόλαια, προφανώς θα τα συντάξουν και θα τα υπογράψουν πρώτα και κύρια, οι προαναφερόμενες στην αρχή του κειμένου, πολυεθνικές.

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν παρά να τις... επικοινωνίσουν στους λαούς τους.

Εμείς κατά τα άλλα, ας ασχοληθούμε με την Μπριζίτ Μακρόν και αν ταιριάζει με τον Εμανουέλ.

http://www.efsyn.gr/arthro/dentro-kai-dasos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ