2017-09-11 15:16:14
Φωτογραφία για Η ναυαρχίδα του ΝΑΤΟ στο λιμάνι του Πειραιά: HMS Duncan D37 (ΒΙΝΤΕΟ)
• 152,4 μέτρα μήκος, 21,2 μέτρα πλάτος και 7.800 τόνοι συνολικό εκτόπισμα.

• Τα «Π» βρέθη­καν στο αντιτορπιλικό HMS «Duncan», που επιχειρεί στο Αιγαίο και περιπολεί μετα­ξύ ελληνικών και τουρκικών ακτών, συμβάλλοντας καθορι­στικά στη μείωση των παράνομων εισόδων.

• 255 άτομα το πλήρωμα μαζί με το πολυεθνικό επιτελείο του διοι­κητή της SNMG-2.

«Άρωμα γυναίκας» υπάρχει στη γέφυρα του νεότερου και ισχυρότερου πολεμικού πλοίου του φημισμένου βρετανικού Βασιλικού Ναυτι­κού, καθώς τόσο η κυβερνήτης όσο και άλλα 20 μέλη του πληρώματος, από τις οποίες οι πέντε είναι αξιωματικοί, είναι γένους θηλυκού!

Ο λόγος για την αντιπλοίαρχο Eleanor Stack, RN, κυβερνήτη του πυραυλοφόρου αντιτορπιλικού αεράμυνας HMS «Duncan» (D-37), το οποίο βρέθηκε για ένα τετραήμερο στο λιμάνι του Πειραιά, ως ναυαρ­χίδα της ΝΑΤΟϊκής Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης SNMG-2, η οποία -ως γνωστόν- έπειτα από σχετική απόφαση της Συμμαχίας επιχειρεί εδώ και έναν χρόνο περίπου στο Αιγαίο
. Συγκεκριμένα, περιπολεί μεταξύ των τουρκικών ακτών και των έναντι αυτών ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη «σημαντική μείωση των παρανόμων μεταναστευτικών ροών», όπως υποστήρι­ξαν τόσο ο διοικητής της δύναμης, Βρετα­νός αρχιπλοίαρχος James Morlev RN, όσο και η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Kate Smith, στη διάρκεια συ­νέντευξης Τύπου που παραχώρησαν πάνω στο πλοίο αμέσως μετά τον κατάπλου του στον Πειραιά.

Το αντιτορπιλικό παρέμεινε στο μεγάλο λι­μάνι το διάστημά 1-4 Σεπτεμβρίου, αν και ο διοικητής της SNMG-2 είχε φτάσει στην Αθήνα μια ημέρα πιο νωρίς και είχε διαδο­χικές συναντήσεις τόσο με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, στο γραφείο του, όσο και με τον αρχηγό Στόλου, αντι­ναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο, στο Αρχη­γείο Στόλου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου επισκέφτηκε και μονάδες του Ελληνικού Στόλου.

Τα «Π» είχαν προσκληθεί από τη βρετανική πρεσβεία και επισκεφθήκαμε το υπερ­σύγχρονο πολεμικό σκάφος του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, συμμετείχαμε στην ενημέρωση και τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ξενάγηση μας στο σκάφος, ενώ είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και με την κυβερνήτη του σκάφους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ. Η αντιπλοίαρχος Eleanor Stack γεννήθηκε το 1978 στη Γλασκώβη της Σκωτίας, όπου τε­λείωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου λαμβάνοντας το πτυχίο της στην Κοινωνική Ανθρωπολογία.

Το 2000 εντάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτι­κό και την ιδία χρονιά αποφοίτησε από την αντίστοιχη Σχολή Δοκίμων, που εκεί έχει την έννοια της στρατικοποίησης και διαρκεί λιγότερο από έναν χρόνο, εντασσόμε­νη στον Στόλο ως αξιωματικός επιφάνειας. Η αντιπλοίαρχος ανέλαβε τη διακυβέρνη­ση του σκάφους τον Σεπτέμβριο του 2016. «Δεν είμαι η πρώτη κυβερνήτης πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού, αλλά είμαι η κυβερνή­της του νεότερου και πιο ισχυρού σκάφους αυτού», μας είπε χαμογελώντας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μας και προσθέτοντας ότι στη μακραίωνη ιστορία του βρετανικού Β.Ν. άλλες οκτώ γυναίκας αξιωματικοί πριν από αυτήν έχουν κυβερνήσει τα δικά τους σκάφη.

Στο ερώτημα πως είναι να είναι κυβερνήτης ενός πανίσχυρου σκάφους-πολεμικής μηχανής, με 255 άτομα πλήρωμα, η 39χρονη, πανύψηλη (1,85 ύψος) κυβερνήτης μάς απάντησε χαμογελώντας: «Πολύ μεγάλες ευθύνες. Και για τον κόσμο και για το σκάφος και για την εκτέλεση της αποστολής μας. Για μένα δεν είναι πλήρωμα, αλλά “παιδιά μου”. Έχω σχεδόν 260 “παιδιά”. Γι΄ αυτό και κά­ποιες από τις τρίχες στα μαλλιά μου έχουν αρχίσει να ασπρίζουν τόσο γρήγορα».

Το 2013, στα 35 της, και σχεδόν για δύο χρόνια ήταν κυβερνήτης του ναρκοθηρευτικου ανοικτής θαλασσής ΗMS «Quom», έχο­ντας υπό τη διοίκησή της 45 άτομα, και ήταν η μοναδική γυναίκα-μέλος του πληρώματος. Τότε, μάλιστα, επιχειρούσε με το πλοίο της και με αλλα τρία του ίδιου τύπου στην περιο­χή του Κόλπου, φροντίζοντας για την ασφα­λή ναυσιπλοΐα στην περιοχή, και είχε ανακηρυχθεί ως «Η γυναίκα του μήνα» από το περιοδικό «Woman this month».

Πριν από αυτό είχε διατελέσει κυβερνή­της ενός άλλου ναρκοθηρευτικού, του ΗMS «Hurworth», το οποίο ξανακυβέρνησε για δεύτερη φορά μετά την επιτυχή διακυβέρνη­ση του HMS «Quom».

Στην προσωπική της ζωή είναι παντρεμένη με συνάδελφό της αξιωματικό του Βασιλικού Ναυτικού, ο οποίος βεβαίως δεν υπηρετεί στο σκάφος αυτό, αλλά χάρη στη σύγχρονη τεχνο­λογία επικοινωνούν καθημερινά με e-mail, skype κ.λπ.

HMS «DUNCAN» (D-37). Το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων HMS «Duncan» (D-37) είναι -ως προελέχθη- το νεότερο και πιο σύγχρονο πολεμικό σκά­φος του βρετανικού Β.Ν., αποτελώντας το έκτο και τελευταίο της κλάσης Type-45 ή «D», όπως ονομάζεται, καθώς τα ονόματα όλων των σκα­φών της αρχίζουν από το γράμμα «D» (ΗMS «Daring», «Dauntless», «Diamond», «Dragon», «Defender», «Duncan»).

Η τρόπιδα του HMS «Duncan», που σηματο­δοτεί και την έναρξη της κατασκευής του σκά­φους, τέθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 σε ναυπηγεία της Σκωτίας και το 2013 το πλοίο παραδόθηκε στον Στόλο. Μετά τις δοκιμές εν όρμω και εν πλω, το σκάφος απέπλευσε αμέ­σως για υπερπόντια επιχειρησιακή ανάπτυ­ξη, από την οποία επέστρεψε στη Βρετανία τον Νοέμβριο του 2015.

Έχει μήκος 152,4 μέτρα, μέγιστο πλάτος 21,2 μέτρα και συνολικό εκτόπισμα 7.800 τόνων, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτε­ρη των 27 κόμβων. Το κανονικό του πλήρω­μα ανέρχεται στα 190 άτομα, που τώρα έχουν ανέλθει στα 255, αφού στο πλοίο επιβαίνει και το πολυεθνικό επιτελείο του διοικητή της SNMG-2. Από το κανονικό πλήρωμα του σκά­φους, το 10% (συνολικώς 20 άτομα) είναι γυ­ναίκες, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνή­του βεβαίως!

Επίσης, μπορεί να παραμείνει εν πλω συνε­χώς επί δίμηνο, ενώ η κουζίνα του παρασκευ­άζει 800 γεύματα ημερησίως για τις ανάγκες του προσωπικού, που σιτίζεται σε τρεις τραπε­ζαρίες: αξιωματικών, ανώτερων υπαξιωματικών και κατώτερων υπαξιωματικών.

Μειωμένες οι μεταναστευτικές ροές και από την Τουρκία

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ σε θέση να σας δώσω αριθμητικά, στατιστικά, στοιχεία, αλλά οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά πολύ», επισήμανε με έμφαση και σε άψογα ελληνικά η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, στο πλαίσιο της συνέντευ­ξης Τύπου που παραχώρησε. Δίπλα της ο διοικητής της SNMC-2, αρχιπλοί­αρχος James Morley, και η κυβερνήτης του αντιτορπιλικού HMS «Duncan», αντιπλοίαρχος Eleanor Stack.

«Αυτό το πιο σύγχρονο πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού, το ένα από τα έξι συνολικά της κλάσης του, περιπολεί σε όλο τον κόσμο 365 ημέρες τον χρό­νο και με αυτό το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την ηγεσία της ΝΑΤΟϊκής ναυ­τικής δύναμης από τον Ιούνιο, συμβάλλοντας από το 2016, όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεγάλων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη», μας είπε η κυρία Smith, προσθέ­τοντας: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλες τις ευρωπαϊκές συμμαχικές χώ­ρες ότι η Βρετανία παραμένει μία αναντικατάστατη ευρωπα­ϊκή δύναμη, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις της», θέλοντας προφανώς να «κα­θησυχάσει» τους Ευρωπαί­ους εταίρους και συμμάχους ότι, ανεξαρτήτως των συζη­τήσεων για το Brexit, εκεί­νη ως χώρα συνεχίζει να ανα­λαμβάνει και να εκτελεί τις υποχρεώσεις της. 

Από την πλευρά του, ο αρχιπλοίαρχος Morley, αξιωματικός με σπου­δαία σταδιοδρομία στο βρε­τανικό Β.Ν., ο οποίος μετα­ξύ άλλων έχει διοικήσει τρία πλοία (το ναρκοθηρευτικό ανοικτής θαλάσσης ΗMS «Dulverton» στη Βόρεια Ιρλανδία, τη φρεγάτα ΗMS «Lancaster» στη Μέση Ανατολή και στον Ινδικό Ωκεανό και το αμφίβιο πλοίο επίθεσης HMS «Albion», που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού), αναφέρθηκε με έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της SNMG-2 όταν επιχειρεί στο Αιγαίο. «Εργαζόμαστε (πλέουμε) κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελ­λάδας και Τουρκίας, συνεργαζόμενοι στενά τόσο με το Πολεμικό Ναυτι­κό και την Ακτοφυλακή της Ελλάδας όσο και με τα αντίστοιχα της Τουρκίας. Ανάλογα σε ποια πλευρά των θαλάσσιων συνόρων εντοπίζονται οι λέμβοι με τους παράνομους μετανάστες, ενημερώνουμε είτε την ελληνική πλευ­ρά είτε την τουρκική είτε το σκάφος της Frontex της Ε.Ε., αν είναι στην πε­ριοχή». Ο ίδιος απαντώντας για το πρόσφατο θέμα που επιχείρησαν να δημιουργήσουν τεχνηέντως οι Τούρκοι, προσπαθώντας να εκδώσουν παρανόμως Navtex για «λογαριασμό» πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού στα ανοικτά της Καρπάθου, ο αρχιπλοίαρχος επισήμανε ότι το Β.Ν., επειδή επι­χειρεί σε όλο τον κόσμο, έχει ολόκληρη διαδικασία για την έκδοση Navtex τόσο στις «ανοικτές θάλασσες» («high seas») όσο και στα «χωρικά ύδατα» («territorial waters»), σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες Αρχές.

«Το βασικό για εμάς είναι η ασφάλεια των ναυτιλλομένων και αυτό γίνεται τόσο προειδοποιητικά, με εξαγγελίες, όσο και στον χώρο των ασκήσεων με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουμε και ελέγχουμε τον χώρο».

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ [email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-09/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aνακοινωση ΠΟΙΟΠΦΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aνακοινωση ΠΟΙΟΠΦΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ