2017-09-11 18:46:51
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία Αποστράτων Αξκών Παραρτήματος ΕΑΑΣ Σερρών για Ορισμό Προέδρου από ΔΣ/ΕΑΑΣ
Σέρρες 11 Σεπτ.2017

Προς το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ

Διαμαρτυρία Αποστράτων Αξκών Παραρτήματος ΕΑΑΣ Σερρών για τον Ορισμό του Προέδρου από ΔΣ της ΕΑΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ο διορισμός του Διοικητικού συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Σερρών χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία που το ίδιο το Δ.Σ. της ΕΑΑΣ όρισε με το Απόσπασμα Πρακτικού ‘υπ’αρ.28 της 12ης Ιουλίου2017, διότι ο ορισθείς Πρόεδρος δεν κοινοποίησε ως όφειλε την αίτηση του στο Παράρτημα Σερρών αλλά λειτούργησε αντιδεοντολογικά , επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι τίποτα δεν μπορεί να προστατεύσει έναν λαό από τα πάθη του. Η σημερινή διοίκηση της ΕΑΑΣ, άρχισε διχαστικά και δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα τελειώσει και πόσο ζημιά θα κάνει στην ίδια και στα μέλη της ΕΑΑΣ Σερρών, όσο και στην υπόλοιπη τοπική κοινωνία. Η νοοτροπία του αφ΄ υψηλού διοικητή είναι ακατάλληλη ως οδηγός σε έναν τόπο και ειδικά μικρό, καθιστώντας τους συνάδελφους βαθιά απογοητευμένους με την απόφαση αυτή γιατί θεωρούμε ότι αποδυναμώνεται το ηθικό κύρος των.


Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και οι συνέπειες της διαίρεσης και του διχασμού, είναι τεράστιες! Η θέση του προέδρου είναι για να εργάζεται και να υπηρετεί την ενότητα και δεν είναι δυνατόν να τα καταφέρει χωρίς την ανοχή και συγκατάθεση των μελών μόνο και μόνο επειδή διορίστηκε Πρόεδρος του Παραρτήματος. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν η όλη μεθόδευση της τοποθέτησης του μας δίνει το δικαίωμα να εικάζουμε ότι θα χρησιμοποιήσει το γραφείο και την θέση του για διάφορους άλλους σκοπούς.

Αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού η ενέργεια αυτή, κυρίως λόγω της γενικότερης κατάστασης που διέρχεται το σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχεται από παντού. Και εσείς προσθέτετε ακόμη ένα χτύπημα, πολύ πιο δυνατό. Αυτογκόλ, θα μας επιτρέψετε που εάν υιοθετηθεί, θα δημιουργήσει διαφορετική ψυχολογία στην τοπική ένωση και θα συμβάλλει έτσι ώστε να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο γενικότερα ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για μια μικρή τοπική και δη κλειστή κοινωνία το θέμα είναι μείζονος σημασίας στον τοπικό βίο και σίγουρα δεν αποτελεί μια αυτονόητα ομαλή διαδικασία. Τα αιρετά μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ θεωρείται ότι θα πρέπει να είναι άνθρωποι που κατέχουν περισσή σοφία για να διακρίνουν, και περισσή αρετή για να επιδιώκουν, το κοινό καλό μιας ιδιαίτερης κοινωνίας. Είναι φυσιολογικό, η κάθε ένωση, η κάθε πόλη ξεχωριστά και ασφαλώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις, να διαθέτουν ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι στιγμής -και για διάφορους λόγους-, δεν έχουν δραστηριοποιηθεί στα κοινά, αλλά θα μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες και να συνεισφέρουν στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει σήμερα η ΕΑΑΣ για έξοδο από την κρίση και όχι μόνο την οικονομική. Ας παρακινήσει ηθικά όσους ε.α. συναδέλφους, -και κυρίως τους ποιο νέους, που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση, που είναι πρωτίστως κρίση ηθική να ασχοληθούν με τα κοινά, από οποιαδήποτε θέση, και να συμβάλλουν έτσι ώστε να διαμορφωθεί μία καινούργια νοοτροπία, μία νοοτροπία διαφορετική από αυτήν που επικρατούσε (και που η σημερινή διοίκηση δυστυχώς συνεχίζει,) και κατ’ επέκταση να βοηθήσουν στη διαμόρφωση θετικότερων συνθηκών για την ΕΑΑΣ.

Η οποία έχει ανάγκη από ανθρώπους ανιδιοτελείς, έχει ανάγκη από ανθρώπους που θυσιάζουν ή που θέτουν σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ζωή και τον προσωπικό τους εγωισμό για το κοινό συμφέρον, και ταυτόχρονα είναι και το ατομικό συμφέρον του καθενός μας.

Όπως προαναφέρθηκε, στους κόλπους της κάθε κοινωνίας υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα, οι άνθρωποι αυτοί να δραστηριοποιηθούν. Για να επιτύχει η ΕΑΑΣ, θα πρέπει να υπάρχει συλλογική συνείδηση στρατιωτική λογική, θετική ενέργεια, μακριά από πολιτικά γραφεία. Εάν δεν σκεφτείτε το συλλογικό συμφέρον, δεν προβληματιστείτε και δεν προσπαθήσετε για να δημιουργήσετε καλλίτερες συνθήκες και να βελτιώσετε γενικά την εικόνα της Ένωσης, σημαίνει ότι αυτόματα και συνειδητά καταστρέφετε το κύρος μας.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν δυσμενέστερες καταστάσεις από αυτήν που ήδη βιώνουμε. Πρέπει να τις προλάβουμε. Οι διορισμοί των Τοπικών συμβουλίων θα πρέπει να είναι πάντοτε ανεξάρτητοι από την πολιτική εξουσία, να αποτελούν «πυλώνα της ηθικής» και δεν πρέπει να είναι διαβρωμένοι. Kαλείστε να τερματίσετε αμέσως το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, διορίζοντας νέο τοπικό διοικητικό συμβούλιο, και να αναλάβετε το μερίδιό της ευθύνης που σας αναλογεί. Αλλιώς οι συνέπειες στην μικρή τοπική κοινωνία των Σερρών θα είναι σοβαρές με την αναπόφευκτη διχοτόμηση του κόσμου εξαιτίας αυτής της απόφασής σας. Και να είστε σίγουροι ότι θα τις συναντήσετε στην πρώτη σας επίσκεψη εδώ.

Όπως έχουν τα πράγματα, ανεξάρτητα από το μερίδιο ευθύνης, το ΔΣ της ΕΑΑΣ, θα γραφεί στην ιστορία σαν αρχιτέκτονας του τραγικού αυτού αποτελέσματος και δεν θα συγχωρεθεί ποτέ. Η αντίληψη ότι αυτό θα διατηρηθεί και θα μπορέσετε να συνεχίσετε να ζείτε εν μέσω της άνετης διαμάχης σας, είναι μια επικίνδυνη αυταπάτη.

Η ΕΑΑΣ αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Είναι χώρος που προσφέρεται για θετικά παραδείγματα. Αντ’ αυτού, εσείς επιδιώκετε τη διαίρεση, το διχασμό και τελικά την οπισθοδρόμηση επιμένοντας σε μια κοντόφθαλμη στρατηγική. Μια στρατηγική χωρίς ορίζοντα, καθώς δεν βλέπει ούτε το γίνεται γύρω μας, ούτε τι έχουμε μπροστά μας, ώστε η ένωση να είναι ανταγωνιστική και κυρίως βιώσιμη. Και εσείς Κύριοι της ΕΑΑΣ δεν πείθετε ότι έχετε κάποιον ορίζοντα, δεν γνωρίζετε τι γίνετε γύρω σας, και δεν μπορείτε να δείτε μπροστά όταν ένα μήνα και πλέον από του διορισμού των τοπικών συμβουλίων η ΕΑΑΣ Σερρών παραμένει χωρίς διοικητικό συμβούλιο. Και έτσι, πως να είναι βιώσιμη όταν οι συνάδελφοι δεν μπορούν να βρουν λύση στα προβλήματά των. Όταν, απλά δεν μπορείτε να δείτε το δάσος γιατί δεν μπορείτε να αντιδράσετε ενδεχομένως στις πιέσεις του όποιου φέρελπι πολιτικού, εστιάζοντας έτσι μόνο στο δένδρο. Όταν δεν γνωρίζετε ότι κανένας δεν γίνεται να ζει έτσι κοιτάζοντας μόνο προς τα πίσω.

Δυστυχώς για όλους μας, στην πολύ μικρή κοινωνία των Σερρών είναι γνωστές όλες οι μεθοδεύσεις και ζυμώσεις που έγιναν πριν, κατά και μετά την ανακοίνωση των διορισμών.

Όταν όμως δεν μπορείτε να δώσετε λύση σε ένα τόσο απλό θέμα, πως να σας εμπιστευθούμε για ένα άλλο μεγαλύτερης δυσκολίας; Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, η δε οργή είναι θέμα χρόνου να εκφρασθεί.

Και να είστε σίγουροι ότι πολλοί θα εκπλαγείτε από τους τρόπους της εκδήλωσης.

ΥΓ: Το κείμενο επί συνόλου 476 μελών έχουν υπογράψει πάνω από το 50% έως τώρα.

(eaas-serron.blogspot.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ταπείνωση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ταπείνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ