2017-09-11 18:48:27
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ν.Δ. ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ELDORADO GOLD VD
«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις πράξεις τους, ξεδιάντροπα ομολογούν ότι αδιαφορούν και για τις επενδύσεις και για τους εργαζόμενους» απάντησε η Νέα Δημοκρατία στις κυβερνητικές πηγές που νωρίτερα έβαλαν κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή το ζήτημα που ανέκυψε με την Eldorado Gold. «Μια κυβέρνηση που στέλνει στα ''τσακίδια'', όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την αντιπολίτευση» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Μακρόν και την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ», απαντώντας στις αιτιάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. για την απόφαση της Eldorardo Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. Πηγές του Μαξίμου κατηγόρησαν τον κ. Μητσοτάκη ότι «στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρείας», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62».


Αιχμές Όλγας Γεροβασίλη για την ανακοίνωση της Eldorado Gold

Αιχμές για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε η Eldorado Gold να ανακοινώσει την αναστολή της επένδυσής της στη Χαλκιδική άφησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στη ΔΕΘ δόθηκαν οι απαντήσεις και όλα τα βήματα, τα οποία έχει μπροστά της η κυβέρνηση μέχρι την έξοδο από την επιτροπεία, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος, γι' αυτόν παλεύουμε όλο αυτό το διάστημα».

Σχολιάζοντας το ζήτημα που ανέκυψε με την Eldorado Gold, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε εμπεριστατωμένα όλες τις διαστάσεις για το τι εννοούμε ανάπτυξη και επενδύσεις», τονίζοντας ότι «ανάπτυξη με όρους, οι οποίοι δεν θα στηρίζουν το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα και δεν θα είναι ανάπτυξη υπέρ του κοινωνικού συνόλου είναι νεοφιλελεύθερη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τους επενδυτές με όρους αποικιοκρατίας και είναι, προφανώς, στον αντίποδα της δικής μας πολιτικής».

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η Eldorado, παρόλο που βρίσκεται σε διαιτησία, επέλεξε τη χρονική συγκυρία για να βάλει πολιτικό πρόσημο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

«Μένει να δούμε τι εννοεί ακριβώς η Eldorado. Δεν θέλουμε να φεύγουν επενδύσεις από τον τόπο, αλλά αυτό ξεπερνάει την πρόθεση και τα βήματα τα οποία έχει κάνει η κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ρ. Σβίγκου: Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία

Για κίνηση επικοινωνιακού εκβιασμού που θα πέσει στο κενό, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, αναφορικά με την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Κατ' αρχήν δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε από την Eldorado για αυτήν την ανακοίνωση, μια μέρα δηλαδή μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Θεωρώ ότι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση και ενός επικοινωνιακού πολέμου, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο», υπογράμμισε. 

Ακόμη, τόνισε ότι: «Η Ελλάδα ούτε Μπανανία είναι, ούτε τριτοκοσμική χώρα, όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν με εκβιαστικούς τρόπους να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, θέλοντας να κάνουν ενδεχομένως πλιάτσικο στον φυσικό πλούτο». «Εμείς θέλουμε κανόνες για όλους και αυτοί να είναι σεβαστοί από όλους. Και γι' αυτό προσωπικά θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις εκ μέρους των στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται εντελώς με τις θέσεις της Eldorado και αδιαφορούν πλήρως για τους περιβαλλοντικούς όρους και τη νομοθεσία, παίρνοντας παίρνουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος και την πλευρά υπεράσπισης του περιβάλλοντος», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ