2017-09-13 01:36:02
Φωτογραφία για ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΄ ΧΕΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ
Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την κυβερνητική πολιτική, ο επικεφαλής του «Μετώπου» ,της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΕΝΓΕ, κάνει το μαύρο άσπρο και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί πρωτόγονο αντικομμουνισμό.

Όπως είναι γνωστό τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ορίζονται με υπουργική απόφαση. Η παρούσα σύνθεση του Κε.Σ.Υ. ορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2016.Ο κ.Βαρνάβας ορίστηκε μέλος του ΚΕΣΥ ως εκπρόσωπος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. , προφανώς επειδή τότε ήταν πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ο κ.Βαρνάβας εξακολουθεί να είναι μέλος του Κε.Σ.Υ. του οποίου η σύνθεση δεν μπορεί να αλλάξει ,πριν να λήξει η θητεία του η οποία είναι τριετής. Όπως επίσης είναι γνωστό, στο τελευταίο συνέδριο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. η παράταξη των κυβερνητικών συνδικαλιστών έχασε την πλειοψηφία στο Γενικό Συμβούλιο και ο κ. Βαρνάβας τη θέση του προέδρου. Μέχρι εδώ καλά. Φαίνεται όμως πως τώρα τελευταία έχει ξεχάσει ότι εκεί εκπροσωπεί την ΟΕΝΓΕ .Για αυτό ,αν « και προσκόμισε» όπως μας ενημέρωσε ,τις θέσεις της Ομοσπονδίας αναφορικά με τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων γιατρών , ψήφισε ενάντια στις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., υπέρ των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών.


Επιχειρηματολόγησε μάλιστα λέγοντας ότι δεν μπορεί διαφορετικά να τοποθετείται στην Ομοσπονδία και διαφορετικά στο Κε.Σ.Υ. Κατανοητό. Και εκπρόσωπος των συμφερόντων των γιατρών και εκπρόσωπος της κυβέρνησης γίνεται; Δε γίνεται.

Τον καλέσαμε λοιπόν να παραιτηθεί από εκπρόσωπος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στο Κε.Σ.Υ. , για να τον βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και να σταματήσει να «ταλανίζεται». Μάταιος κόπος. Δεν παραιτείται .Θέλει να εξακολουθεί να εκπροσωπεί την Ομοσπονδία στο Κε.Σ.Υ. και να συνεχίζει ,με περίσσιο θάρρος να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ,τις οποίες ανερυθρίαστα αποκαλεί « απόψεις που διακινούνται από παρατάξεις»

Στην προσπάθεια του ο κυβερνητικός συνδικαλιστής να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ,διαστρεβλώνει συνειδητά, τις θέσεις της ΟΕΝΓΕ, καταφεύγοντας σε χοντροκομμένα ψέματα. 

Ψέμα 1ο :«Θέση της ΟΕΝΓΕ είναι ότι το πτυχίο αρκεί για να ασκήσει κανείς ιατρική».

Θέση της ΟΕΝΓΕ: « Όχι στις εξετάσεις και σε κάθε είδος φραγμών για την έναρξη, τη συνέχεια της ειδικότητας ή την χορήγηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος. Μοναδικό προαπαιτούμενο για την άσκηση ιατρικής αποτελεί το πτυχίο» . Αν τώρα η ηγεσία του ΜΕΤΩΠΟΥ θεωρεί ότι χρειάζεται και άλλα προαπαιτούμενα για να αποκτήσει κανείς την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εκτός από το πτυχίο της Ιατρικής ,αν δηλαδή θεωρεί ότι πρέπει να αποσυνδεθεί το πτυχίο από το επάγγελμα, ας βγει να το πει στους συναδέλφους. 

Ψέμα 2ο :«Θέση της ΔΗΠΑΚ είναι οι ότι οι εξετάσεις δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες». Αλήθεια που το είδε αυτό γραμμένο; Πρόκειται απλώς για μυθοπλασία, αποκύημα της φαντασίας του επικεφαλής του κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

Ψέμα 3ο :Θέση της ΟΕΝΓΕ είναι ότι « η συμμετοχή σε συνέδρια δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες» 

Και η αλήθεια: « Απαιτούμε :Ουσιαστική συστηματική εκπαίδευση κατά την ειδικότητα. Η ειδίκευση των γιατρών να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για δωρεάν εκπαίδευση, επιμόρφωση όλων των γιατρών, για παροχή συγγραμμάτων και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια. Αποσύνδεση της εκπαίδευσης των ιατρών από τις επιχορηγήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών»

«Είπαμε τόσα ψέματα ας πούμε και μια αλήθεια ,φορτώσαμε ένα ποντικό σαράντα κολοκύθια…» σιγοτραγουδά ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΟΕΝΓΕ , και εξαπολύει μύδρους εναντίον της ΔΗΠΑΚ γιατί θεωρεί ότι το επιστημονικό δυναμικό που αποφοιτά, πρέπει να είναι εξασφαλισμένο επαγγελματικά με πλήρη κατοχυρωμένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πράγματι ,η ΔΗΠΑΚ θεωρεί ότι το πτυχίο και η απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας πρέπει να είναι η μοναδική προϋπόθεση για να έχει κάποιος μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Οι συνάδελφοι επικουρικοί που στελεχώνουν σε μεγάλο βαθμό τα δημόσια νοσοκομεία με αυτά τα προσόντα προσλήφθηκαν . Αναρωτιόμαστε ένας γιατρός είναι επαρκής για να προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, αλλά απαιτείται υψηλότερο επίπεδο επάρκειας για να έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά;

Είναι άλλο πράγμα η ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των γιατρών ώστε να αναπτύσσουν ολόπλευρα τις δυνατότητες τους, να είναι άρτιοι επιστημονικά ,η εξασφάλιση της συνεχούς επιμόρφωσης ώστε να κατακτούν τη σύγχρονη γνώση. Αυτά όμως πρέπει να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους ,χωρίς καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. 

Θεωρούμε ότι σήμερα , είναι εφικτό και ρεαλιστικό, όλοι οι γιατροί να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Είναι εφικτό και ρεαλιστικό το 2017, με την αλματώδη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας ,που εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς , να απολαμβάνει ο λαός υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας ,απολύτως δωρεάν. Αυτά βέβαια για τον επικεφαλής του ΜΕΤΩΠΟΥ είναι πρωτόγονες απόψεις.

Μοναδική προϋπόθεση είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που θεωρεί την Υγεία του λαού κόστος για τους επιχειρηματίες και το κράτος του , ο αγώνας με προοπτική την ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και όχι την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Πλούτος υπάρχει, παράγεται από τη δουλειά των εργαζομένων της χώρας, μόνο που τον καρπώνονται λίγοι. Στην Ελλάδα 570 υπερδισεκατομμυριούχοι ελέγχουν το 50% σχεδόν του ΑΕΠ της χώρας, σε ολόκληρο τον πλανήτη 8 «Κροίσοι» κατέχουν τόσο πλούτο όσα τα υπάρχοντα του 50% του πληθυσμού της Γης .Στην ΕΕ που προσκυνά και η παρούσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου υπάρχουν 100 εκατομμύρια φτωχοί και 30 εκατομμύρια άνεργοι.

Συμπέρασμα : 

Πρωτόγονος είναι ο αντικομμουνισμός ,στον οποίο καταφεύγει η ηγεσία του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΟΕΝΓΕ για να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας και όχι θέσεις της ΔΗΠΑΚ. 

Άραγε τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του ΜΕΤΩΠΟΥ θα ακολουθήσουν την ηγεσία τους στον ολισθηρό της κατήφορο;
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ