2017-09-13 16:07:25
Φωτογραφία για Δανία: Μειώνει τους φόρους για να μειώσει την ανεργία
Η Δανία έχει ένα «πρόβλημα» που ζηλεύουν όλα τα κράτη. Έχει ποσοστό ανεργίας 3,5%. Και ο τρόπο να τη...μειώσει είναι να μειώσει τους φόρους.

Η κυβέρνηση μάλιστα για να το επιτύχει αυτό και να θελεαστούν οι άνθρωποι ως εργατικό δυναμικό, γεγονός που θα τους «ανάγκαζε» να ξοδεύουν περισσότερα, πρότεινε να μειώσει ένα ευρύ φάσμα φόρων, συμπεριλαμβανομένων των φόρων εισοδήματος και των φόρων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg το κράτος με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση στον κόσμο (σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) πληρώνει για τα δωρεάν σχολεία, τα νοσοκομεία, την παιδική μέριμνα και την φροντίδα των ηλικιωμένων. Αυτό είναι το κράτος της Δανίας.

Οι προτεινόμενες περικοπές από την κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικές οι θέσεις εργασίας είναι να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των Δανών από 47% σε 44%.

«Κάνουμε πιο ελκυστικό το τοπίο της εργασίας και διασφαλίζουμε ότι είναι πιο χρήσιμο να εξοικονομήσουμε μέχρι τη συνταξιοδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Κρίστιαν Τζένσεν.


Υπενθυμίζεται δε ότι πρόκειται γαι τη μοναδική χώρα που δεν χρωστά απολύτως τίποτα καθώς όταν η Δανία στις 20 Μαρτίου του 2017 πλήρωσε και την τελευταία δόση της από ένα δάνειο 1,5 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, δεν ξεχρέωσε απλά μία ακόμα δόση.

Έγινε η χώρα που κατάφερε να μη χρωστά σε κανέναν για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από το 1834. Έγινε το έθνος που δεν χρωστά ούτε μία... κορώνα σε κανένα ξένο χρέος.
toeidesauto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ