2017-09-16 20:17:15
Φωτογραφία για Το ντιζάιν του μέλλοντος μας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά
Πώς φανταζόμαστε το σπίτι του μέλλοντος; Φουτουριστικό; Aσημένιο; Ή μήπως καλύτερα χρυσό, διάφανο, με πλέξιγκλας λεπτομέρειες; Για την ώρα, ας επικεντρωθούμε στο ντιζάιν που μας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Στις εκθέσεις ντιζάιν κάθε χρόνο, σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, η αισθητική συναγωνίζεται την τεχνολογία, με μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα πόθου, που φωτογραφίζονται, αποθεώνονταικαι, πολλές φορές δεν βγαίνουν καν στο εμπόριο.

Κι εμείς που θέλουμε να ξεχωρίζουμε, να ανακαλύπτουμε εργονομικά, πολυχρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, πού θα πρέπει να κοιτάξουμε;

Mια έξυπνη επένδυση πάντα είναι να παρακολουθούμε τις τάσεις και να μπορούμε να ανακαλύπτουμε τι είναι αυτό που δεν βασίζεται μόνο στο πόσο όμορφο είναι, αλλά και πόσο χρηστικό.

Οπότε, ποτέ δεν είναι αργά να βάλουμε στο μάτι ένα φουτουριστικό τραπέζι, μια καρέκλα από το μέλλον, ή ακόμη καλύτερα έναν κύβο-ξυπνητήρι-χρονόμετρο-πιεσόμετρο-θερμιδομετρητή, ένα γκάτζετ που αλλάζει χρώμα κάθε φορά που το αλλάζουμε όψη.

Γιατί η μόδα του σπιτιού μπορεί να μην αλλάζει κάθε έξι μήνες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξελίσσεται και δεν αποκαλύπτει κάθε τόσο στην…πασαρέλα τους πρωταγωνιστές του αύριο. Όσο έχουμε κεραίες ανοιχτές, τόσο θα απομυθοποιούμε ό,τι μας τρομάζει, γιατί μας μοιάζει μακρινό και ξένο. Back to the future.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ