2017-09-18 09:59:16
Φωτογραφία για Έρχεται Διοίκηση ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ - Όλες οι λεπτομέρειες
Σε λίγους μήνες το Πολεμικό Ναυτικό θα είναι έτοιμο για τη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) κι από εκεί θα ξεκινούν όλα.

Του Γιώργου Τεπενδρή

Μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο σύμφωνα με πληροφορίες του armyvoice.gr θα έχει πάρει σάρκα και οστά η «ΔΑΝ», δηλαδή η Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Αιχμή του δόρατος για το «ιπτάμενο όνειρο» του Πολεμικού Ναυτικού φαίνεται πως θ’ αποτελεί το P-3B ORION το οποίο εφόσον επιλέχθηκε ως η λύση στο θέμα της ναυτικής συνεργασίας και εναέριας επιτήρησης στο Αιγαίο και όχι μόνο, αυτό θα είναι το μέσο με το οποίο θα επιχειρεί η χώρα μας.

Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο ευελπιστούν στο Πολεμικό Ναυτικό πως το πρώτο P-3 θα είναι ξανά στον αέρα και θα πετά πάνω απο τον Αιγαίο με το μικτό του πλήρωμα Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού.

Υπό την ίδια διοίκηση θα τεθούν φυσικά η 1η & 2η Μοίρα Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού με τα Agusta Bell 212 & τα S-70 Aegean Hawk Sikorsky.


Σε πρώτη φάση η ΔΑΝ θα έχει άμεση συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, όπως γινόταν άλλωστε τόσα χρόνια στην 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας, άλλωστε μέχρι να εκπαιδευτούν οι πρώτοι πιλότοι από το Πολεμικό Ναυτικό, να αξιολογηθούν και να «βγουν διαθέσιμοι κυβερνήτες» στ’ αεροσκάφη P-3 πιθανό θα χρειαστούν από 7 ίσως και 15 χρόνια.

Μέχρι τότε η συνεργασία Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού στον αέρα θα είναι στενή όπως ήταν και παλαιότερα με τα θετικά και τ’ αρνητικά που υπήρχαν κάτω από την ίδια στέγη και με τα ανταλλακτικά των P-3 όπως και τότε να φτάνουν πρώτα στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και όχι στην 112 ΠΜ που είχε ως αποτέλεσμα αρκετές καθυστερήσεις στη συντήρηση τους.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα, αν και τα έγγραφα που αναζητούσαν νέους ιπταμένους από την 1η Μοίρα ελικοπτέρων του ΠΝ έφτασαν πριν πολύ καιρό και όσοι ήθελαν κατέθεσαν εγγράφως την θέλησή τους για μεταστάθμευση στα P-3, δεν έχει γίνει κάποια μετακίνηση διότι πολύ πιθανό να περιμένουν οι επιτελείς του ΠΝ να ξεκινήσει τη λειτουργία της η νεοσύστατη ΔΑΝ κι από εκεί να ξεκινήσουν όλα.

Η δύναμη που θα συμπληρώσει τη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού είναι τα S-70 και τα πολύπαθα ΑΒ-212

Ας ελπίσουμε με την σύσταση της αεροπορίας ναυτικού να δοθεί και λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η 1η Μοίρα των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και να αποφασιστεί η προμήθεια ανταλλακτικών και κινητήρων ώστε να βρεθούν ξανά στον αέρα η πλειονότητα των AB-212.

(armyvoice.gr)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Η Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού θα εξελιχθεί σε Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ