2017-09-19 00:26:32
Φωτογραφία για Παρακράτηση για συμψηφισμό κατ’ απαίτηση της τρόικας
Οι πάροχοι υγείας περίμεναν να πληρωθούν για τον Μάιο, αλλά την Παρασκευή πληροφορήθηκαν άλλα.

Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET

«Κεραυνός» στα κεφάλια των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων υγείας έπεσε την Παρασκευή, καθώς περίμεναν να πληρωθούν για τον Μάιο, αλλά αποφασίστηκε ότι τελικώς θα γίνει παρακράτηση για συμψηφισμό κατ’ απαίτηση της τρόικας προκειμένου να κλείσει η περυσινή χρονιά. 

‘’Δεν μας ενδιαφέρει’’, δηλώνει στο Iatronet o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), κ. Πέτρος Λυμπερίδης, τονίζοντας ότι 2.500 που είναι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές είναι ‘’ετοιμοθάνατοι’’. Υπενθυμίζεται ότι για τον λόγο του συμψηφισμού έχει παρακρατηθεί και ο Μάρτιος, ενώ στους τρεις μήνες έχει πληρωθεί μόνο ο ένας. Και εκεί, συνεχίζει ο ίδιος, που όλοι περίμεναν να πληρωθούν έρχεται η νέα απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ενώ η εκκαθάριση του Ιουνίου πάει για Οκτώβριο (20/10/2017), σύμφωνα με τα λεχθέντα του Οργανισμού, τα οποία όμως, όπως έχει αποδειχθεί, στερούνται σοβαρότητας.


Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτει ο κ. Π. Λυμπερίδης, ο ΠΣΦ στις 7/8/2017 ο Π.Σ.Φ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Ε.Φ.Κ.Α, κοινοποιώντας την συγχρόνως στην Υπουργό και τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, όπου και αναλύθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, το οποίο αφορά τον προσδιορισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τους τρέχοντες μήνες του 2017.

Ως γνωστόν, ο προσδιορισμός της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς πραγματοποιείται βάσει των εισοδημάτων του προηγούμενου έτους, δηλαδή η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά του 2017 προσδιορίζεται βάσει των εισοδημάτων του 2016.

Όμως, σημειώνεται στην επιστολή, την ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αυτό κρίθηκε αδύνατο και χρησιμοποιήθηκαν τα εισοδήματα του 2015 προκειμένου να γίνει ο προσωρινός προσδιορισμός της ασφαλιστικής εισφοράς.

Ωστόσο, μέχρι τέλος του Ιουλίου 2017 όλοι οι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση και υπάρχουν συγκεντρωμένα στην γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων τα ετήσια εισοδήματα του 2016.

Εφόσον, αναφέρει το έγγραφο του ΠΣΦ, ο προσδιορισμός της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς συνδέεται με την εν λόγω γραμματεία και τα εισοδήματα τα οποία προκύπτουν και φαίνονται στο σύστημα για κάθε ασφαλισμένο, «δεν μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της μηνιαίας εισφοράς του Ιουλίου του 2017 πάλι με τα εισοδήματα του 2015. Σας πληροφορούμε ότι η πλειοψηφία των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών έχει υποστεί σοβαρή μείωση των εισοδημάτων του, λόγω της κρίσης, από το 2015 έως το 2016».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΣΦ μέσω της επιστολής του αναφέρει ότι «θα θέλαμε να γνωρίζουμε τον ακριβή τρόπο του συμψηφισμού των επιπλέον εισφορών, οι οποίες έχουν καταβληθεί για το έτος 2017, αφού σας πληροφορήσουμε ότι θεωρούμε πως τα επιπλέον ποσά, που έχουν καταβληθεί, πρέπει να υπολογιστούν και να συμψηφιστούν έως του μηδενισμού τους, χωρίς την καταβολή μηνιαίας εισφοράς, μέχρι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός.

Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε ο Αύγουστος- και αυτός βάσει των εισοδημάτων 2015.

Ο υπολογισμός με βάση τα εισοδήματα του 2015 είναι παράνομος, καθώς τα εισοδήματα του 2016 είναι πλέον γνωστά.

Τα πιθανά σενάρια που διοχετεύτηκαν στον τύπο για τον υπολογισμό των μηνιαίων εισφορών με τα εισοδήματα του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο και ο συμψηφισμός των επιπλέον εισφορών που δόθηκαν, σταδιακά σε διάστημα 18 μηνών, μας βρίσκουν αντίθετους.

Θεωρούμε επιβεβλημένο τον άμεσο συμψηφισμό εξ ολοκλήρου των επιπλέον εισφορών που δόθηκαν ,δηλαδή τη μη καταβολή μηνιαίας εισφοράς από τους ασφαλισμένους έως τον πλήρη συμψηφισμό των επιπλέον ποσών που δόθηκαν.

Και καταλήγει η επιστολή: «Κανένας στην Κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον ελεύθερο επαγγελματία ασφαλισμένο και μάλιστα, καθώς αναφερόμαστε σε μέλη μας, τους φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι όχι μόνο έχουν υποστεί μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους, αλλά λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής των κλειστών προϋπολογισμών στον ΕΟΠΥΥ εργάζονται 4-5 μήνες το χρόνο δωρεάν».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ