2017-09-19 09:30:23
Φωτογραφία για Σε boutique ξενοδοχείο μετατρέπεται το «Σπίτι του Στρατηγού»
• Κατακυρώθηκε η δημοπρασία για το «Σπίτι του Στρατηγού» στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα. Πρόκειται για την μονοκατοικία επί της οδού επί της Θ. Πουλίδου 62, η οποία αποτελούσε την κατοικία του Διοικητή της ΧΧ ΤΘΜ.

Σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο 13 δωματίων φιλοδοξεί να μετατρέ­ψει το νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Καβά­λας, ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο μο­ναδικός ενδιαφερόμενος που κατέθεσε προ­σφορά για την εκμίσθωση του ιστορικού κτι­ρίου της οδού Πουλίδου στον ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενήργησε τον Αύγουστο η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), στο πλαίσιο εκμετάλλευσης της «προίκας» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επενδύει στο real estate

Το σχέδιο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος δεν διστάζει εν μέσω οικονομικής ύφε­σης να επενδύσει στο τουριστικό real estate, με στόχο «να προσδώσει αξία στο προσφερόμενο προϊόν της πόλης του», όπως ο ίδιος εξηγεί, μιλώντας στη Realnews, προβλέπει τη μετατροπή του νεοκλασικού οικήματος, ιδιο­κτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, σε μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προ­διαγραφών
. Στο κτίριο θα δημιουργηθούν 10 δωμάτια και 3 σουίτες, ενώ στην αυλή του κτιρίου, έκτασης 400 τ.μ., πρόκειται να κα­τασκευαστεί μία καφετέρια, στην οποία θα έχει πρόσβαση όποιος επιθυμεί.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο κατ΄ επάγγελμα φοροτεχνικός Κ. Κλειτσιώτης, το «Σπίτι του Στρατηγού», όπως εί­ναι ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία της Καβάλας, σε έναν χρόνο από σήμερα, δηλα­δή τον Σεπτέμβριο του 2018, θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του.

Στον πρώτο όροφο του τριώροφου δια­τηρητέου ακινήτου της παλιάς πόλης κατοι­κεί μέχρι σήμερα ο εκάστοτε διοικητής της Μεραρχίας της Καβάλας, ο οποίος σύντομα αναμένεται να μετακομίσει σε ένα από τα διαμερίσματα της πόλης που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι Ένοπλες Δυνάμεις.

«Έχω επισκεφθεί το κτίριο και σε συνεργασία με τους αρ­χιτέκτονες στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ξενοδοχείου, το οποίο θα είναι στολίδι για την Καβάλα», προσθέτει ο Κ. Κλειτσιώτης, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι να αναδείξει τις ομορφιές της πόλης του. Ο πρώην βουλευ­τής της Ν.Δ. εκμίσθωσε το ακίνητο για 20 χρόνια με δυνατότητα παράτασης της παραχώρησης για 20 ακόμη έτη, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα που θα αποδίδει ο νέος ενοικια­στής του εμβληματικού κτιρίου στην ΥΠΑΑΠΕΔ ανέρχεται στα 4.000 ευρώ.

Το νεοκλασικό ακίνητο, κτισμένο το 1903, που έχει χαρα­κτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο, βρίσκεται σε προνομια­κή θέση στη συνοικία της Παναγιάς, η οποία έχει τα χαρα­κτηριστικά παραδοσιακού οικισμού. Το οικόπεδο έχει συ­νολική επιφάνεια 867 τ.μ., με την αντικειμενική του αξία να ξεπερνά τα 317.000 ευρώ. Με βάση τις εκτιμήσεις του Κ. Κλειτσιώτη, θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα 5 μη­νών για να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην βου­λευτής της Ν.Δ. θα διατηρήσει την ονομασία του κτιρίου και το ξενοδοχείο θα έχει την επωνυμία «Το Σπίτι του Στρα­τηγού». «Είναι ένα υπέροχο κτίριο-κόσμημα, το οποίο χά­ρη στην τοποθεσία του προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην πόλη και στο λιμάνι της Καβάλας. Λόγω του επαγγέλματός μου, συνεργάζομαι με επενδυτές και επιχειρηματίες και πολλοί από τους πελάτες μου προέρχονται από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Από καιρό έψαχνα ένα ενδιαφέρον ακίνη­το και όταν έμαθα για τον διαγωνισμό, ετοίμασα την προ­σφορά μου, την οποία υπέβαλα και εγγράφως στην ΥΠΑΑΠΕΔ. Ο τουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία στην Καβά­λα και οι προσφερόμενες κλίνες δεν επαρκούν για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση», περιγράφει ο κ. Κλειτσιώτης. Αρωγός στο εγχείρημα του Καβαλιώτη φοροτεχνικού είναι ένας φίλος του και καθηγητής πανεπιστημίου στη Ρωσία.

Στο «ράφι» το «La Mirage»

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος της Intrakat αναδείχθηκε πλειο­δότης σε αντίστοιχο διαγωνισμό που διενήργησε η ΥΠΑΑΠΕΔ για το νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Βου­λής και Κολοκοτρώνη στην καρδιά της Αθήνας, με σκοπό τη δημιουργία ενός ακόμη boutique ξενοδοχείου, αυτή τη φορά στην περιοχή του Συντάγματος. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα της πρωτεύουσας, ιδιοκτη­σίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Το διατηρητέο κτί­ριο έχει συνολική επιφάνεια 4.160 τ.μ. και πρόκειται να παραχωρηθεί για 20 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20. Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 40.000 ευ­ρώ για 20 χρόνια, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο από τη συγκεκριμένη σύμβαση τα 20 πρώτα χρόνια θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Άγονος κρίθηκε και πάλι ο διαγωνισμός της ΥΠΑΑΠΕΔ για την εκμίσθωση του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage», καθώς, ενώ υπήρχε έντονο ενδιαφέρον στη διαγωνιστική διαδικασία, δεν προσήλθε κανένας επενδυτής. Ως αποτέ­λεσμα, για το ακίνητο-φάντασμα, που βρίσκεται στην πλα­τεία Ομόνοιας και παραμένει ανεκμετάλλευτο για πολλά χρόνια, θα προκηρυχθεί επαναληπτικός διαγωνισμός μέ­σα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Της ΕΥΑΣ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ[email protected]

(REAL NEWS_REAL MONEY-17/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ