2017-09-19 12:56:01
Φωτογραφία για Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Το νέο σύστημα με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας δε θα είναι ιατροκεντρικό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας.

Ωστόσο η έλλειψη γιατρών στις ΤΟΜΥ, καθώς ο κλάδος γύρισε την πλάτη στο νέο εγχείρημα, εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός πάντως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στοιχείων για τις ΤΟΜΥ κατέστησε σαφές πως οι νέες ΤΟΜΥ θα στηρίζονται στην ομάδα υγείας που θα δημιουργηθεί και όχι μόνο στους γιατρούς. Διότι όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η ομάδα υγείας σε αυτές τις δομές θα κάνει τη διαφορά».

Ωστόσο χωρίς γιατρούς το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει γι αυτό και ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν νέες προκηρύξεις για να προσελκύσει το σύστημα νέους γιατρούς. Κάτι που αποκάλυψε άλλωστε το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ανοίγει ξανά η προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες»


Όπως εξήγησε, στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία και στους νέους γιατρούς που τελειώνουν τώρα την ειδικότητα να ενταχθούν στις ΤΟΜΥ.

Τι θα γίνει στην περίπτωση που πάλι αρνηθούν οι γιατροί

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε από το HealthReport.gr τι θα γίνει στην περίπτωση που και πάλι οι γιατροί στη νέα προκήρυξη δεν δείξουν ενδιαφέρον.

Αρχικά δήλωσε ο κ.Ξανθός πως προς ώρας δεν εξετάζεται ένα τέτοι σενάριο. Στη συνέχεια ωστόσο διευκρίνησε πως θα αξιοποιηθούν οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα με συμβάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ.

Πάντως επανέλαβε ότι θα αυξηθούν οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ κατά 2000 τουλάχιστον ενώ η διαπραγμάτεση θα γίνει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο οπότε και θα γίνουν Συλλογικές Συμβάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr : Δείτε τι αλλάζει στις αμοιβές και στον αριθμό των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες”

Πάντως σύμφωνα με τον αν.Γενικό Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρό, η νέα προκήρυξη για τους γιατρούς που θέλουν να ενταχθούν στις ΤΟΜΥ θα έχει γίνει το πολύ σε δύο μήνες από σήμερα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ