2017-09-19 19:23:17
Φωτογραφία για CMC Neller: Ποιός είναι ο Διοικητής των Αμερικανών Πεζοναυτών που θα δει ο ΑΓΕΣ στις ΗΠΑ
Ο Στρατηγός Robert B. Neller είναι ο 37ος Διοικητής (Commandant) του Αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών. Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως “Πρώτος Πεζοναύτης”, διετέλεσε επικεφαλής της Διοίκησης των Δυνάμεων Πεζοναυτών από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Σεπτέμβριο του 2015 και νωρίτερα Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Δυνάμεων Πεζοναυτών από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014.

“Ψημένος” στο πεζικό των Marines, ο Στρατηγός Neller συμμετείχε ως Διοικητής μονάδων Πεζοναυτών στην στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στον Παναμά (Επιχειρήσεις Just Cause και Promote Liberty) καθώς και στην Επιχείρηση Restore Hope στην Σομαλία διοικώντας το 3ο Ελαφρύ Τεθωρακισμένο Τάγμα Πεζικού του 6ου Συντάγματος Πεζοναυτών, της 3ης Μεραρχίας Πεζοναυτών.

Επίσης υπηρέτησε ως Υποδιοικητής της 1ης Προκεχωρημένης Εκστρατευτικής Δύναμης Πεζοναυτών κατά την Επιχείρηση Iraqi Freedom, Αναπληρωτής Μέραρχος της 1ης και 2ης μεραρχίας Πεζοναυτών ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Marine Corps University. Απόφοιτος του Σχολείου Τεθωρακισμένων, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών του Σώματος Πεζοναυτών, του NATO Defence College και της Σχολής Επιτελών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κάτοχος πτυχίου Master στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Pepperdine.


Oι τοποθετήσεις του CMC Neller περιλαμβάνουν θητεία στο Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SHAPE, Supreme Headquarters Allied Powers Europe) στη Μονς του Βελγίου ενώ υπήρξε Διευθυντής Επιχειρήσεων (J-3) στο Μικτό Γενικό Επιτελείο στην Ουάσινγκτον. Ο 64χρονος Gen. Neller είναι γεννημένος στην Λουϊζιάνα, "άσσος" στην βολή με πιστόλι και τυφέκιο και κάτοχος μεταξύ άλλων των παρασήμων της Διακεκριμένης Υπηρεσίας, της Λεγεώνος της Τιμής, του Χάλκινου Αστέρος, της εκστρατείας στο Ιράκ κ.ά.
 Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ