2017-09-19 19:53:09
Φωτογραφία για Τράπεζα Πειραιώς: Υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης της Avis στο σχήμα Olympia Group και Virtus
Υπεγράφη την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου η σύμβαση μεταβίβασης από την Τράπεζα της Avis Rent a Car στο επιχειρηματικό σχήμα των Olympia Group και Virtus, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς, υπεγράφη η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών «Olympia Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε εταιρεία συμφερόντων των εταιρειών «Olympia Group SA» και «Virtus International Partners LP».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε όλες τις σχετικές κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι η Olympia Group είναι ο επενδυτικός βραχίονας του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, έχοντας υπό την «ομπρέλα» αυτού του ομίλου εταιρείες όπως τα Public, τα Συστήματα Sunlight, τη WestNet, την Play, την Softone, τη Metis κ.α.

Το Virtus South European Fund ελέγχεται από το γνωστό χρηματιστή, εκ των ιδρυτών της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ Λάμπρο Παπακωνσταντίνου.

Πάντως, τον πλέον καθοριστικό ρόλο για την επικράτηση του εν λόγω σχήματος στο διαγωνισμό πώλησης της Avis, έπαιξε η «είσοδος» του κ. Πάνου Γερμανού στο project μετά το ξεκίνημα της διαδικασίας και παρ' ότι υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι «παίκτες» στο προσκήνιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ