2017-09-20 07:41:14
Φωτογραφία για Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης: ''Ο Αρχιεπίσκοπος είναι άνθρωπος της διαρκούς προόδου''
Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης τέλεσε τον Αγιασμό του... Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Β.Ι.Α.Α.) ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για τον έκτο χρόνο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο εξακολουθεί να προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπής λόγω της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης.

O Πρωτοσύγκελλος δια των ευχών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Εκκλησία είναι φορέας προόδου και όχι συντήρησης, διότι κεφαλή της είναι ο Χριστός, ο οποίος, κατά το λεγόμενο του Γρηγορίου Νύσσης, είναι το "ατελεύτητο τέλειον της τελειότητος".

Ο π. Συμεών πρόσθεσε ότι η πορεία της ζωής της Εκκλησίας και των μελών της είναι μια διαρκής ανάταση και ότι αυτή τη θεολογική αλήθεια ο Μακαριώτατος την εφαρμόζει στην πράξη.


Τόνισε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα αυτής της προοδευτικής και δυναμικής στάσης της Εκκλησίας.

Ως απόρροια όλων των παραπάνω, ο Πρωτοσύγκελος επισήμανε ότι η προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου δεν είναι δεδομένη, ούτε και επιβεβλημένη, αλλά προϊόν της πρωτοβουλίας του Αρχιεπισκόπου η οποία, όπως και κάθε φιλάνθρωπη πρωτοβουλία του, θα συνεχίζει να πραγματοποιείται για όσο χρόνο συνεχίζει να επιδρά προοδευτικά στα πράγματα, στην κοινωνία, στον κόσμο, και γι' αυτό η συνέχιση της δυναμικής πορείας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι υπόθεση όλων.

Ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δρ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης ευχαρίστησε θερμά τον Πρωτοσύγκελο π. Συμεών και με ιδιαίτερη συγκίνηση μετέδωσε το καλό νέο του υψηλού ποσοστού επιτυχίας των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Καλοσώρισε τους νέους μαθητές, αλλά και τους νέους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που φέτος θα εργαστούν για πρώτη φορά για τον ιερό σκοπό της μόρφωσης των παιδιών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Γονείς, παιδιά και καθηγητές παρέστησαν και συμμετείχαν με ευλάβεια στην τελετή του Αγιασμού, και στη συνέχεια ακολούθησαν οι γνωριμίες των παλαιότερων μαθητών με τους νεοεισαχθέντες, συζητήσεις μεταξύ γονέων και καθητητών, ένα μοίρασμα των προβληματισμών και επιδιώξεων τους με τα στελέχη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ